Header Ads

Header ADS

Super League 2024-25 | ΑΕΚ - ΠΑΟΚ | PreGame

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Με το ντέρμπι των "δικεφάλων" ολοκληρώνεται η 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2024-2025. Διαβάστε το παρελθόν των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίπεδο πρωταθλήματος και άλλα ενδιαφέροντα ιστορικά και στατιστικά στοιχεία όπως τα καταγράφει -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- η Super League. Σύμφωνα με την προαναγγελία της διοργανώτριας αρχής:

Τα δύο τελευταία παιχνίδια της κανονικής περιόδου που έχουν γίνει με γηπεδούχο την ΑΕΚ έχουν διεξαχθεί την ίδια ημερομηνία, στις 30 Οκτωβρίου του 2022 και 2023. Οι Κίτρινοι επικράτησαν με 2-0 και στα δύο και με τη νίκη του 2022 έσπασαν μια παράδοση εννέα διαδοχικών αναμετρήσεων εντός και εκτός έδρας που ο ΠΑΟΚ είχε παραμείνει αήττητος.

Ο ΠΑΟΚ έπειτα από τρεις επισκέψεις για το πρωτάθλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια που δεν είχε καταφέρει να σημειώσει ούτε γκολ – δύο ήττες της κανονικής περιόδου και μια για τα Playoffs του 2022-23, πέρσι πήρε ισοπαλία (2-2).

Για τρίτη διαδοχική χρονιά και τέταρτη στην τελευταία πενταετία, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ μέσα στον Οκτώβριο για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Υπάρχουν οι νίκες της με 2-0, ενώ στις 18 Οκτωβρίου 2020 είχαν αναδειχθεί ισόπαλοι 1-1.

Ο Μίμης Παπαϊωάννου έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα στις αναμετρήσεις ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και με οκτώ βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στην δεύτερη θέση με επτά είναι ο Ντέμης Νικολαϊδης. Για τον ΠΑΟΚ, ο Γιάννης Γιακουμής και ο Γιώργος Κούδας με τέσσερα γκολ είναι αυτοί που έχουν τα περισσότερα.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων έγινε στη Νέα Φιλαδέλφεια έγινε στις 8 Μαΐου 1960 και τελείωσε με 3-1 υπέρ της ΑΕΚ. Οι Άμπος, Νεστορίδης, Πετρίδης σκόραραν για τους γηπεδούχους και ο Χαβανίδης σημείωσε το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια στην ιστορία της Α' Εθνικής / Super Legague.

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
74 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
49 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ
16 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ
9 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ
ΓΚΟΛ: 145-52

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.