Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: 13η η Στεργίου

Η Τόνια Στεργίου πραγματοποίησε πολύ καλή παρουσία στον προκριματικό του ύψους των Γυναικών, στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου.

Η Eλληνίδα ξεπέρασε τα 1,93 μ. με την δεύτερη προσπάθεια της, όμως έμεινε 13η, αφού απέτυχε στα 1,96 μ.! Λίγο νωρίτερα και ενώ ο πήχης ήταν στο 1,93 μ., η Στεργίου βρισκόταν στην 12η θέση την ίδια στιγμή που στην 13η και 14η θέση βρίσκονταν η Αριάν Φρίντριχ και η Σβετλάνα Ράντζιβιλ με την ίδια επίδοση, αλλά με χειρότερες προσπάθειες.

Οι αθλήτριες ζήτησαν σε εκείνο το σημείο να τελειώσει ο αγώνας εκεί και να περάσουν 14 αθλήτριες, όμως δεν το δέχθηκε ο κριτής καθώς ήταν ενάντια στον κανονισμό. Κάπως έτσι ο πήχης πήγε στο 1,96 μ., που ήταν και το όριο για τον τελικό, ύψος που πέρασε μόνο η Σβετλάνα Ραντζιβιλ από το Ουζμπεκιστάν, που άφησε τις τρεις άλλες αθλήτριες εκτός τελικού.

Η Στεργίου, που είχε καλές προσπάθειες και στο 1,96 μ., απέδειξε για μια ακόμη φορά στην καριέρα της πως είναι αθλήτρια μεγάλων αγώνων.

Παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της σεζόν ήταν ασταθής, στον σημαντικότερο αγώνα της σεζόν έδειξε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο. Μάλιστα το 1,93 μ. είναι η καλύτερη επίδοση που έχει πετύχει από το 2008 όπου πέτυχε το ατομικό της ρεκόρ (1,97 μ.).

"Οταν έκανα το 1,90 μ. το πίστεψα ότι μπορώ να πάω και ψηλότερα. Το έβλεπα ότι είμαι για παραπάνω. Τα άλματα στο 1,96 μ. δεν ήταν άσχημα. Χρειαζόμουν άλματα στα ψηλά και πιστεύω πως αν έμπαινα στον τελικό τότε θα ήμουν ακόμη καλύτερα. Εντάξει θα μπορούσαν να περάσουν 14 στον τελικό, όμως, εγώ όφειλα να περάσω το 1,96 μέτρα.

Δυστυχώς με αποσυντόνισε η κατάσταση μετά το 1,93 μ. και η καθυστέρηση που προέκυψε", είπε εμφανώς στεναχωρημένη η Στεργίου και συμπλήρωσε: "Στις μεγάλες διοργανώσεις έχω επιπλέον κίνητρο. Δεν αγωνίζομαι απλώς ως Στεργίου, εκπροσωπώ την χώρα μου". Εκτός τελικού έμεινε και η Φρίντριχ που δεν ξεπέρασε το 1,96 μέτρα.

Η Στεργίου ξεκίνησε τον αγώνα από το 1,75 μ. (1η) και στη συνέχεια υπερέβη με την 2η τα 1,80 μ, με την 1η τα 1,85 μ, με την 3η τα 1,90 μ και με τη 2η τα 1,93 μέτρα.

"Θεωρήσαμε πως θα περνούσαμε και οι 14 στον τελικό. Ομως δυστυχώς ο κριτής μας ενημέρωσε πως θα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Σε εκείνο το σημείο η καθεμία αποφάσισε μόνη της για το τι έπρεπε να κάνει", σχολίασε στην μικτή ζώνη η Φρίντριχ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.