Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Ο Τσάκωνας στον ημιτελικό των 200 μετρων

Μπορεί να χρειάστηκε να υποστεί την αναμονή της διεξαγωγής και των επτά προκριματικών σειρών των 200 μ., για να δει αν προκρίνεται, ομως, στο τέλος άκουσε ευχάριστα νέα. Ο Λυκούργος Τσάκωνας προκρίθηκε στον ημιτελικό των 200 μ. στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου καθώς ήταν τέταρτος στην σειρά του με 20.56 και 14ος στη συνολική κατάσταση.

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των Νέων δεν έκανε όσο καλή κούρσα ήθελε, δεδομένο του ότι στα πρώτα μέτρα έφυγε αργά και άρχισε να αναπτύσσεται μετά το βιράζ. Σε κάθε περίπτωση, ο Τσάκωνας, ο οποίος αποτελεί έναν από τους αθλητές με μέλλον και δυνατότητες θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει αύριο στον αγωνιστικό χώρο και να διεκδικήσει μια καλύτερη επίδοση.

“Δεν είμαι ευχαριστημένος ούτε από την επίδοση ούτε από την κούρσα. Εκανα κακή εκκίνηση και κακό βιράζ. Η επίδοση που σημείωσα δεν με αντιπροσωπεύει. Θεωρώ πως είμαι για ακόμη καλύτερους χρόνους. Δεν λειτούργησαν όπως έπρεπε και αυτό μου στοίχισε”, είπε ο Τσάκωνας που έχει ρεκόρ 20.52.

Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών την σημείωσε ο ο Αλεξ Γκουινόνεζ από το Εκουαδόρ με 20.28, ενώ ο Γιουσέιν Μπολτ κάνοντας για μια ακόμη φορά πλάκα με τους αντιπάλους τους και γυρνώντας το κεφάλι επιδεικτικά αριστερά και δεξιά νίκησε στη σειρά του με 20.39.

Η Σάβα Λίκα δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του ακοντισμού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς με βολή στα 57,06 μ. έμεινε στην 27η θέση στο σύνολο.

Η κορυφαία Ελληνίδα ακοντίστρια των τελευταίων ετών, αγωνίστηκε με έντονες ενοχλήσεις στον ώμο που δεν της επέτρεψαν να κυνηγήσει μια καλύτερη βολή. Η Λίκα ξεκίνησε τον αγώνα της με 56,36 μ., ενώ στην τρίτη βολή ήταν άκυρη. “Δεν μπορούσα να κάνω κάτι περισσότερο από αυτό που έκανα. Οι ενοχλήσεις στον ώμο ήταν έντονες.

Τώρα θα ξεκουραστώ και θα κάνω διακοπές, του χρόνου έχουμε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα”, αναφορικά με το αν αυτή ήταν η τελευταία της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες σχολίασε: “Δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα δεν το ξέρω”.

Η 12άδα του τελικού συμπληρώθηκε με βολή στα 60,11 μέτρα. Η Λίκα για μια ακόμη φορά στην καριέρα της αγωνίστηκε με ψυχή και δεν παράτησε τον αγώνα της παρά το γεγονός ότι είχε έντονους πόνους και χρειάστηκε μάλιστα να πάρει την βοήθεια και του γιατρού της διοργάνωσης, ο οποίος μπήκε στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.