Header Ads

Header ADS

Λονδίνο 2012: Εντυπωσιακός ο Σάντζες

Ο Φέλιξ Σάντζες ήταν το πρόσωπο της τέταρτης ημέρας των Ολυμπιακών αγώνων του Λονδίνου. Ο 35χρονος κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 400 μ. εμπ. και να γίνει ο γηραιότερος αθλητής στο αγώνισμα που καταφέρνει να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο. Παράλληλα ο Σάντζες διπλασίασε τα χρυσά ολυμπιακά του μετάλλια καθώς ήταν νικητής και στην Αθήνα, εκεί όπου είχε σημειώσει ακριβώς την ίδια επίδοση!

Ο Αμερικανός Τίνσλει ήταν δεύτερος με 47.91 και διατήρησε τους Αμερικανούς στα μετάλλια, σε ένα αγώνισμα που ξεχωρίζουν. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χαβιέρ Κουλσόν ήταν τρίτος με 48.10 και ο Βρετανός Ντέι Γκριν τέταρτος με 48.24. Ο Σάντζες βελτίωσε δύο φορές την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό. Οι δύο αυτές κούρσες ήταν οι γρηγορότερες που έχει κάνει από το 2003.

Ο Σάντζες στην διάρκεια της απονομής δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του, ενώ με το που τερμάτισε έβγαλε από το νούμερο του, μια φωτογραφία στην οποία ήταν ο ίδιος και η γιαγιά του, η οποία τον μεγάλωσε μετά το θάνατο της μητέρας του.

Την ευκαιρία να κατακτήσει το τρίτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο σε τρεις διαδοχικές διοργανώσεις έχασε η Γελένα Ισινμπάγεβα. Η Ρωσίδα, η οποία ξεκίνησε τον αγώνα της με άλμα στα 4,55 μ. και τελικά συνέχισε επιτυχώς στα 4,65 μ. κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με άλμα στα 4,70 μέτρα.

Η Τζεν Σούρ τέσσερα χρόνια από το ασημένιο στο Πεκίνο και παρά το γεγονός ότι προερχόταν από τραυματισμό κρέμασε στο στήθος της το χρυσό μετάλλιο με άλμα στα 4,75 μέτρα, ίσως που πέτυχε και η Κουβανή Γιαρισλέι Σίλβα. Η Ισινμπάγεβα μετά τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες στα 4,75 μ. και ενώ ήδη είχε αρχίσει δυνατή βροχή δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 4,80 μ., ύψος στο οποίο απέτυχαν και οι άλλες δύο αθλήτριες.

Μεγάλη επιτυχία για τον Κιράνι Τζέιμς, που έγινε ο πρώτος μη Αμερικανός αθλητής που καταφέρνει να σπάσει το φράγμα των 44.00. Ο νεαρός τερμάτισε σε 43.94 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και έγινε ο 9ος αθλητής όλων των εποχών. Ο Σάντος ήταν δεύτερος με 44.46 και ο Λαοντέ Γκόρντον τρίτος με 44.52. Οπως και στο Πεκίνο ο Κρις Μπράουν (Μπαχάμες) ήταν τέταρτος.

Η Βάλερι Ανταμς ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην σφαιροβολία των γυναικών, ωστόσο ήξερε καλά πως για να το καταφέρει θα έπρεπε να σημειώσει μια σπουδαία επίδοση. Η Ναντζεγιέ Οσταπτσουκ έχει κερδίσει αρκετά στην καριέρα της, από χθες μπορεί να υπερηφανεύεται και για το πρώτο της χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Η αθλήτρια από την Λευκορωσία είχε καλύτερη βολή στα 21,36 μ. και άλλες τρεις προσπάθειες πάνω από τα 21,00 μέτρα.

Από την άλλη η Ανταμς, που λίγο έλειψε να μην αγωνιστεί καθώς παρουσιάστηκε πρόβλημα με την δήλωση συμμετοχής που είχε κάνει η χώρα της, είχε καλύτερη προσπάθεια στα 20,70 μ. και δεν υπερασπίστηκε τον τίτλο του 2008 στο Πεκίνο. Η τριάδα έκλεισε με την Ρωσίδα Εβγκενία Λολόντκο που με 20,48 μ. πανηγύρισε την μεγαλύτερη διάρκεια της καριέρας της.

Στα 3.000 μ. στιπλ των γυναικών η Γιουλίγια Σαρίποβα (Ρωσία) ήταν νικήτρια με 9.06.72 και νέο ατομικό ρεκόρ και ακολούθησαν οι Χαμπίμπα Γκρίμπκι (Τυνησία) με 9.08.37 και η Σοφία Ασέφα (Αιθιοπία) με 9.09.84.

Στα προκριματικά των 100 μ. εμπ., η καλύτερη επίδοση σημειώθηκε από την παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 Σάλι Πίρσον (Αυστραλία), που τερμάτισε σε 12.57. Σε καλή κατάσταση έδειξε και η Λόλο Τζόουνς, που σημείωσε την δεύτερη καλύτερη επίδοση (12.68).

Αντιμέτωπος με τον αποκλεισμό από τον τελικό των 1.500 μ. των ανδρών βρέθηκε ο Ταουφίκ Μαχλουφί καθώς θεωρήθηκε πως σταμάτησε στην κούρσα των 800 μ. επίτηδες. Η IAAF, αρχικά τον ακύρωσε, όμως τελικά του επέτρεψε να τρέξει στα 1.500 μ., μετά από εισήγηση του γιατρού της διοργάνωσης, που έκρινε πως όντως είχε πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.