Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Σπουδαίοι τελικοί την 6η μέρα της διοργάνωσης

Το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο ήταν δεύτερη. Για την Αλισον Φίλιξ, η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 200 μ. στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου ήταν μονόδρομος. Η 27χρονη Αμερικανίδα τερμάτισε σε 21.88 και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, 21.69, στην ουσία δεν απειλήθηκε από καμία άλλη αθλήτρια, καθώς μέχρι τέλος διατήρησε την ταχύτητα της και την διαφορά που απέκτησε τα πρώτα μέτρα από τις αντιπάλους της.

Η νικήτρια των 100 μ. Σέλι – Αν Φρέιζερ προσπάθησε να κάνει το νταμπλ, περιορίστηκε τελικά στο ασημένιο μετάλλιο με 22.09, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ της. Τρίτη με 21.14 ήταν η Καρμελίτα Τζέτερ. Η αθλήτρια που νίκησε στις δύο προηγούμενες διοργανώσεις, Βερόνικα Κάμπελ, έμεινε τέταρτη με 22.38. Η μοναδική Ευρωπαία της κούρσας Μαριάμ Σουμαρέ ήταν 7η με 22.63.

Μετά τον Λιου Σιανγκ άλλος ένας σπουδαίος των ψηλών εμποδίων δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του. Ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ Ντάιρον Ρόμπλες τραυματίστηκε στην διάρκεια της κούρσας και εγκατέλειψε.

Αντίθετα ο Αριές Μέριτ πραγματοποίησε τον καλύτερο αγώνα της ζωής του και με 12.92 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο Χάνσλε Πάρτσμεντ χάρισε ένα ακόμη μετάλλιο στην Τζαμάικα καθώς ήταν τρίτος με 13.12.

Στο μήκος η Μπρίτνει Ρις, μπορεί να πέρασε στον τελικό μόλις με την τρίτη προσπάθεια, όμως, εκεί δεν άφησε κανένα περιθώριο στις αντιπάλους της καθώς στην 2η προσπάθεια της προσγειώθηκε στα 7,12 μ. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011 και 2009 έγινε η δεύτερη Αμερικανίδα στην ιστορία των αγώνων που κατακτά το χρυσό στο μήκος (η πρώτη η Κέρσι το 1988). Δεύτερη με ατομικό ρεκόρ στα 7,07 μ. ήταν η Ρωσίδα Σολόλοβα και τρίτη η επίσης Αμερικανίδα Τζανέι Ντελότς με 6,89 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.