Header Ads

Header ADS

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Κώστα Φιλιππίδη

Το πανελλήνιο ρεκόρ στο επί κοντώ βελτίωσε ο Κώστας Φιλιππίδης, στη διάρκεια του μίτινγκ που έγινε στο Λαντάου της Γερμανίας. Ο αθλητής ξεπέρασε τα 5,76 μ. και άφησε στην ιστορία το 5,75 μ., το οποίο είχε στον ανοιχτό από το 2005 και ισοφάρισε το 2011 στη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στο Νταεγού. Ο αθλητής "νίκησε" το ύψος με την 3η προσπάθεια και έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση. Παράλληλα έδωσε συνέχεια στην εμφάνιση του Λονδίνου εκεί όπου κατέλαβε την έβδομη θέση.

Ο Φιλιππίδης στη συνέχεια άφησε τα 5,81 μ. και δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 5,86 μέτρα. Νικητής του αγώνα ήταν ο Μπιορν Οττο, ο οποίος πέρασε πάνω από τα 5,81 μέτρα. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,41 μ. ύψος που ξεπέρασε με την πρώτη, χρειάστηκε δύο άλματα στα 5,61 μ. και ένα στα 5,71 μέτρα. Τρίτος του αγώνα με 5,71 μ. ήταν ο χάλκινος του Λονδίνο Ραφαέλ Χολζντέπε.

Ο Φιλιππίδης το χειμώνα ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ με 5,75 μ., στη διάρκεια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος. Ο 26χρονος αθλητής θα συνεχίσει τις αγωνιστικές του εμφανίσεις σε μίτινγκ στο εξωτερικό, με στόχο να ανέβει ακόμη υψηλότερα και να σπάσει το φράγμα των 5,80 μ., την επόμενη πρόσκληση της καριέρας της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.