Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Στον τελικό του επί κοντώ ο Φιλιππίδης

Ο μόνος τελικός που έλειπε από το πλούσιο βιογραφικό του Κώστα Φιλιππίδη ήταν αυτός των Ολυμπιακών Αγώνων. Από σήμερα ο κορυφαίος Ελληνας επικοντιστής όλων των εποχών, μπορεί να υπερηφανεύεται πως θα έχει αγωνιστεί στους τελικούς όλων των μεγάλων διοργανώσεων. Ο αθλητής του ΓΣ Βόλου πραγματοποίησε πολύ καλό αγώνα στον προκριματικό του επί κοντώ και με καλύτερο άλμα στα 5,60 μ. πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Παρασκευής.

Ο άλτης του Δημήτρη Κυτέα έκανε συνολικά τρία άκυρα στα 5,35 μ., 5,50 μ. και 5,60 μ. και δεν χρειάστηκε να ανέβει υψηλότερα. Την πρόκριση για τον τελικό πήραν συνολικά 14 αθλητές οι έξι εκ των οπίων προκρίθηκαν με άλμα στα 5,50 μέτρα. Ο Φιλιππίδης ταξίδεψε στο Λονδίνο με 5,72 μ. από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι, όπου ήταν 5ος, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 5,75 μέτρα.

Ο αθλητής από το 2010 μέχρι σήμερα έχει δώσει το παρών σε όλους τους τελικούς των μεγάλων διοργανώσεων με μόνη εξαίρεση το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, καταλαμβάνοντας μάλιστα σε αυτούς μια θέση την πρώτη οχτάδα. Ο 26χρονος, ο πρώτος Ελληνας προκρίνεται σε τελικό στους 30ους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

"Το σημαντικό για μένα είναι ότι πήρα την πρόκριση. Ο απολογισμός της διοργάνωσης θα γίνει την Παρασκευή μετά τον τελικό. Θέλω να κάνω αυτό που μπορώ. Αν το κάνω θα πάνε όλα καλά. Οι συνθήκες σήμερα ήταν καλές και αυτό ήταν σημαντικό", είπε ο Φιλιππίδης και σχολίασε για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υπόλοιποι άλτες.

"Είναι Ολυμπιακοί Αγώνες. Ολοι έρχονται για να κάνουν το καλύτερο δυνατό." Ο Φιλιππίδης είναι ο πρώτος Ελληνας επικοντιστής μετά τον Παπανικολάου το 1968 στο Μεξικό, που θα αγωνιστεί σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Ρενό Λαβιλενί και ο Ραφαέλ Χολζντέπε είναι οι δύο αθλητές που δοκίμασαν στα 5,65μ. Ο Φιλιππίδης πέρασε ως τρίτος ενώ στον αγώνα της Παρασκευής προκρίθηκαν μεταξύ άλλων, οι Γουόκερ, Μεννίλ, Χούκερ και Όττο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.