Header Ads

Header ADS

Τσιώλης: «Σημαντική νίκη για Αστέρα»

Μετά τη λήξη του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ, ο προπονητής του Αστέρα Σάκης Τσιώλης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου χαρακτηρίζοντας σημαντική τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ. Αναλυτικά η συνέντευξη του Έλληνα τεχνικού έχει ως εξής:

Για την ΑΕΚ: «Σήμερα και για μια ακόμα φορά αποδείχθηκε ότι η θεωρία από την πράξη έχει απόσταση. Η θεωρία ήταν εύκολη και έλεγε θεωρητικά πώς ο Αστέρας δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα. Στο πρώτο ημίχρονο το πάθος των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ ξεχείλιζε και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου αδικεί την ΑΕΚ.

Μία καινούργια ομάδα με αυτόν τον ενθουσιασμό και το πάθος, όταν καταφέρει να πάρει προβάδισμα σίγουρα θα έχεις πολλά προβλήματα για να γυρίσεις ένα παιχνίδι. ΑΕΚ δεν είναι μόνο οι παίκτες, που παίζουν σημαντικό ρόλο. Είναι η ιστορία, η φανέλα και ο κόσμος της. Σήμερα πραγματικά είδαμε αυτά τα παιδιά να κάνουν μία πολύ αξιόλογη προσπάθεια. Μαζί είχαμε να αντιμετωπίσουμε και αυτά τα τρία βασικά θέματα.

Έχουμε ανάγκη εμείς οι ποδοσφαιράνθρωποι και όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα την ΑΕΚ δυνατή και να πρωταγωνιστήσει. Εύχομαι αυτή την προσπάθεια που ξεκίνησαν αυτά τα παιδιά, με το Θωμά Μαύρο, να βγάλει από το αδιέξοδο την ομάδα και να ξαναδούμε την ΑΕΚ στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και με πολύ καλή απόδοση»

Για τη νίκη του Αστέρα: «Μια σημαντική νίκη για εμάς. Πήραμε τρεις βαθμούς. Στην πρώτη αγωνιστική μπορούμε να έχουμε μια δικαιολογία για την απόδοση μας λόγω της ζέστης και της υψηλής θερμοκρασίας. Περιμέναμε να δούμε την ΑΕΚ –πολλές φορές γίνεται αυτό στο ποδόσφαιρο- πώς θα παίξει και σίγουρα χάσαμε πολλά μέτρα στην επίθεση.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τους τρεις βαθμούς. Κρατάμε αυτό σαν βάση. Η φετινή πορεία και αυτό που έδειξε και πέρσι η ομάδα μας, είναι ότι έχει μεγάλες δυνατότητες και μπορεί να είναι στις ομάδες που θα παλέψουν για μια από τις πρώτες θέσεις»

Για τις απαιτήσεις που υπάρχουν στον Αστέρα: «Οι απαιτήσεις αυξάνονται, από την απόδοση και αυτά που μας έδειξε ο Αστέρας στην περσινή περίοδο, αλλά και στα φετινά Ευρωπαϊκά παιχνίδια.

Ο Αστέρας είναι μια ομάδα οργανωμένη, με πολύ καλή διοίκηση και με όλες τις προϋποθέσεις για να πρωταγωνιστήσει. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν σε ποια ομάδα ήρθαν. Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και πρέπει η φετινή περίοδος να είναι μία πετυχημένη για τον Αστέρα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να αποδεικνύουμε κάθε Κυριακή πώς το αξίζουμε»

Για την απουσία του Περόνε: «Όταν λείπει ο Περόνε, που είναι βαρόμετρο στην επίθεση έχουμε πρόβλημα. Για μας ήταν μία δυσάρεστη κατάσταση. Ήταν πρώτη αγωνιστική και θέλαμε τον Εμμάνουελ στην ομάδα. Είναι ο βασικός μας σέντερ φορ και ο παίκτης που πίσω του κινείται όλη η ομάδα μας.

Παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Μπακασέτας ήταν δύσκολο να ανταποκριθεί όπως ο Περόνε. Πρέπει να βρούμε έναν επιθετικό τις επόμενες ημέρες που να αντικαθιστά τον Περόνε, για να μην έχουμε τέτοια προβλήματα.»

Τσαμπούρης: «Κάναμε καλή αρχή»

Μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο αρχηγός της ομάδας Σάββας Τσαμπούρης μίλησε στο flash-interview για τη νίκη του Αστέρα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι μία σπουδαία νίκη για την ομάδα μου, παρά το γεγονός ότι δεν είχαμε καλή απόδοση για να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Από την ΑΕΚ αιφνιδιαστήκαμε και δεν την περιμέναμε τόσο καλή. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερη. Από τα φιλικά που την παρακολουθήσαμε, δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Ένα νεανικό σύνολο, είχε και τη βοήθεια του κόσμου.

Διαχειριστήκαμε καλύτερα το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, συγκεντρωθήκαμε και καταφέραμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, που είναι πολύ χρήσιμοι για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έχουμε ξεκινήσει πολύ νωρίς την προετοιμασία, παίξαμε τέσσερα Ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά το πρωτάθλημα είναι άλλη διοργάνωση. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς και επειδή «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» κάναμε καλή αρχή. Βλέπουμε ένα - ένα τα παιχνίδια και θα δούμε στο τέλος που θα φτάσουμε. Θέλουμε να επαναλάβουμε την περσινή πορεία και να πάμε τόσο καλά στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο.

Πιπίνης: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι»

Μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, ο Χρήστος Πιπίνης μίλησε στο flash-interview για τη νίκη του Αστέρα επί της ΑΕΚ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι: «Σίγουρα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Η ΑΕΚ δεν παύει να είναι ΑΕΚ, όσα προβλήματα και αν έχει. Τα παιδιά, αν και μικρά σε ηλικία, έπαιξαν πολύ καλά. Εμείς πήραμε τους τρεις βαθμούς, εκμεταλλευόμενοι ένα λάθος. Τα παιδιά δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν και εμείς καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

Μπορεί να είχαμε τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια στα πόδια μας, αλλά το πρωτάθλημα είναι διαφορετική διοργάνωση. Σήμερα η πίεση ήταν στην πλευρά μας, διότι μπήκαμε στο γήπεδο σαν φαβορί και όσο περνούσε η ώρα μας βάρυνε περισσότερο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.