Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Η γιορτή του αθλητισμού ολοκληρώθηκε με τον μαραθώνιο

Με το αγώνισμα του μαραθωνίου ολοκληρώθηκαν οι 30οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου. Το αγώνισμα έγινε στο κέντρο της πόλης με τερματισμό τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπως έγινε και με τα αγωνίσματα του βάδην.

Μεταξύ των αθλητών που βρέθηκαν στην γραμμή εκκίνησης και κατάφεραν να φτάσουν ως τον τερματισμό ήταν και ο Κώστας Πούλιος. Ο αθλητής του Παναθηναϊκού δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, καθώς στην διάρκεια της διαδρομής είχε αρκετούς πόνους, ωστόσο πέτυχε τον στόχο του που ήταν να ολοκληρώσει τον αγώνα του. Το 2.33.17 του έδωσε την 80η θέση, μακριά από το 2.17.12, που είναι το ατομικό του ρεκόρ.

Νικητής της κούρσας ο Στέφεν Κιπρότιτς από την Ουγκάντα με 2.08.01. Ο 23χρονος χάρισε στην χώρα του το πρώτο της χρυσό μετάλλιο, από το 1972 και τον Ακι Μπόα στους Ολυμπιακούς του Μονάχου στα 400 μ. εμπ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Αμπέλ Κιρούι (Κένυα) με 2.08.27 και τρίτος ο Γουίλσον Κιπρότιτς με 2.09.37.

“Εζησα το χειρότερο όνειρο μου. Το κορμί μου με πρόδωσε. Από το 10χλμ και έπειτα απλώς έκανα τζόκινγκ γιατί ήθελα να τερματίσω. Το είχα πει πως θα τερμάτιζα ακόμη και μπουσουλώντας. Τα 42χλμ πάντα είναι δύσκολα, όμως, τρεις μήνες τώρα δεν είχα τρέξει τόσο αργά.

Πριν τον αγώνα ήμουν καλά, μετά άδειασα. Είχα πόνους στη σπλήνα και το συκώτι, όμως, δεν θέλω να δικαιολογηθώ.Μάλλον στην διάρκεια της σεζόν, προσπάθησα περισσότερο από ότι έπρεπε. Φαίνεται πως... η πολύ δουλειά τρώει τον αφέντη. Ο κόσμος στη διαδρομή ήταν φανταστικός. Είδα και αρκετούς Έλληνες.

Σε μεγάλο βαθμό η συμπαράσταση τους με κράτησε στον αγώνα. Οι ιαχές τους ήταν εκκωφαντικές”, είπε ο Πούλιος και συμπλήρωσε: “Δεν ήρθα για να κάνω τουρισμό, ήρθα για το καλύτερο δυνατό. Ούτε καν στον πρώτο μαραθώνιο της ζωής μου δεν τερμάτισα τόσο αργά.

Ευχαριστώ όλους αυτούς που με στήριξαν ηθικά και υλικά. Είμαι χαρούμενος που έζησα αυτή την εμπειρία. Η πορεία μου δεν σταματά εδώ, αντίθετα από εδώ ξεκινάει. Ισως κάποια στιγμή στο μέλλον έρθει η ανταμοιβή αυτής της προσπάθεια, που έκανα φέτος”. Ο Πούλιος που στο Λονδίνο είχε την υποστήριξη και των δικών του ανθρώπων, το επόμενο διάστημα θα ξεκουραστεί κι έπειτα θα επιστρέψει στις προπονήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.