Header Ads

Header ADS

Το Ράντερς των Βίκινγκς

Η καρδιά της Εθνικής Εφήβων «χτυπά» στο Ράντερς της Δανίας, όπου και θα βρίσκεται από τις 21 Αυγούστου, εν όψει των αγώνων του ομίλου της για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Πρόκειται για την έκτη μεγαλύτερη πόλη της Δανίας, με πληθυσμό 61.121 κατοίκους. Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γκούντεν, 179 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Κοπεγχάγης.

Αυτή η θέση έχει μεγάλη σημασία για το εμπόριο διά θαλάσσης. Μία τεράστια γεωργική έκταση και μεταφορά από την ξηρά και από το νερό, βοήθησαν το Ράντερς να γίνει ένα δυναμικό κέντρο για το εμπόριο. Το Ράντερς ιδρύθηκε επίσημα γύρω από τον 12ο αιώνα, αλλά τα ίχνη του βρίσκονται στην εποχή των Βίκινγκς.

Η πόλη οχυρώθηκε κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα. Σήμερα, ωστόσο, το μόνο σημάδι που παραμένει πλέον είναι η λέξη «τοίχος» σε αρκετούς οδούς. Αν κάποιος ρωτήσει για κάτι που κάνει το Ράντερς ξεχωριστό, είναι το «Randers Tropical Zoo», το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο τροπικό δάσος της Βόρειας Ευρώπης, με περίπου 350 διαφορετικά είδη φυτών και περισσότερα από 175 είδη ζώων.

Όσο για τα… αθλητικά δρώμενα της πόλης, η ποδοσφαιρική Ράντερς επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία και αγωνίζεται στο «AutoC Park Randers», χωρητικότητας 12.000 θεατών. Η κυπελλούχος Δανίας του 2006 ιδρύθηκε το 2003, ενώ το παρατσούκλι της είναι «μπλε άλογα», λόγω και του σήματος της. Πρωταγωνίστρια της πόλης αλλά και της Δανίας η γυναικεία ομάδα χάντμπολ, η οποία κατέκτησε το κύπελλο το 2010.

Το Skyline Arena
Στο γήπεδο «Skyline Arena» του Ράντερς θα δώσει η Εθνική Εφήβων τις «μάχες» της για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στην Πολωνία. Πρόκειται για ένα αθλητικό και όχι μόνο κέντρο της συγκεκριμένης πόλης, με χωρητικότητα 1.500 θεατών. Το συγκεκριμένο γήπεδο το χρησιμοποιεί ως έδρα το «καμάρι» της πόλης, η γυναικεία ομάδα χάντμπολ, η ομάδα βόλεϊ, ενώ σε αυτό πραγματοποιούνται και συναυλίες.

Με Μαδούρα η εθνική εφήβων στη Δανία
Με μία αλλαγή, σε σχέση με την 12άδα που διακρίθηκε στο Βαλκανικό πρωτάθλημα, αναχώρησε η εθνική ομάδα των Εφήβων για τη Δανία, όπου θα αγωνιστεί στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Μαδούρας πήρε τη θέση του Νίκου Μαυραγάνη στο κέντρο, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα είναι οι: Γιώργος Τζιουμάκας, Μιχαήλ Λιόντας, Μενέλαος Κοκκινάκης, Γιάννης Σκαρλατίδης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανέστης Δαλακούρας, Δημήτρης Χατζόπουλος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Κάσανδρος Στίγγας, Χρήστος Στεφανίδης και Δημήτρης Ζήσης.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέλιος Καζάζης θα έχει συνεργάτη τον Γιώργο Σταυρόπουλο, ενώ την αποστολή συμπληρώνουν ο στατιστικολόγος Γιώργος Σομπόνης και ο φυσιοθεραπευτής Βαγγέλης Κοντογιάννης. Αρχηγός είναι το μέλος του ΔΣ, Γιώργος Μανωλόπουλος και δημοσιογράφος - απεσταλμένος του ΠΣΑΤ ο Γιώργος Μαντζιούκης. Στην πόλη Ράντερς της Δανίας, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τις Ισπανία (24/8, 15:00), Βουλγαρία (25/8, 20:00), Δανία (26/8, 17:30), Γερμανία (27/8, 20:00) και Τουρκία (29/8, 17:30).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.