Header Ads

Header ADS

Ο Τσάκωνας ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ Νέων

Ο Λυκούργος Τσάκωνας ολοκλήρωσε επιτυχημένα την πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία των Νέων έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των 200μ μ, εκεί όπου τρέχοντας στον δεύτερο διάδρομο τερμάτισε σε 20.52 και ισοφάρισε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας ενώ κατέλαβε την 12η θέση στο σύνολο.

Νικητής στην σειρά του Τσάκωνα ήταν ο Γιόχαν Μπλέικ με 20.01 και ακολούθησαν με 20.02 και 2003 αντίστοιχα οι Σπίρμον και Λεμέτρ. Ο Τσάκωνας τερμάτισε στην πέμπτη θέση δείχνοντας για μια ακόμη φορά πως είναι από τους αθλητές που την επόμενη τετραετία θα πρωταγωνιστούν στις μεγάλες διοργάνωσης.

"Ο χρόνος ήταν θετικός, όχι όμως και η θέση. Εκανα πολύ κακή κούρσα στον προκριματικό και αυτό είχε ως συνέπεια να τρέξω στον δεύτερο διάδρομο. Δυστυχώς δεν μπόρεσα καλύτερο το πάλεψα όσο μπορούσα. Ημουν καλύτερος από χθες αλλά δυστυχώς αυτό δεν φτάνει.

Στόχος μου ήταν κάτι παραπάνω από ημιτελικό. Θα ξανά πω, πως το 20.50 δεν με αντιπροσωπεύει, το θέμα είναι να βγει μέσα στην κούρσα. Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να μπω τελικό αλλά σίγουρα μπορούσα να τρέξω πιο γρήγορα", είπε ο 22χρονος. Ο όγδοος αθλητής προκρίθηκε με 20.37, ενώ ο Γιουσέιν Μπολτ κάνοντας συντήρηση δυνάμεων τερμάτισε σε 20.18, νικητής στην σειρά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.