Header Ads

Header ADS

Βίλντε: «Εδώ είναι το σπίτι μου»

Ο Ραϊμόν Βίλντε πάντα απολαμβάνει τις ημέρες που βρίσκεται στην Ελλάδα, τη δεύτερη πατρίδα του όπως ο ίδιος λέει, έστω κι αν... «αυτή η ζέστη δεν αντέχεται»! Ένας από τους θρύλους του παγκοσμίου βόλεϊ, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στο ελληνικό βόλεϊ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στον πάγκο της εθνικής Λετονίας.

Και όλοι μαζί είναι από προχθές στην Πορταριά Πηλίου για κοινή προετοιμασία με την εθνική ανδρών και μια σειρά από φιλικά (το πρώτο έγινε χθες, με την Ελλάδα να επικρατεί με 3-1 σετ).

«Ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι και για εμάς, όπως και για την ελληνική ομάδα. Έγινε ένα δυνατο παιχνίδι, αλλά κάναμε πολλά εύκολα λάθη και είναι κάτι που πρέπει να δούμε. Σίγουρα οφείλεται στο γεγονός πως είμαστε μόλις δύο εβδομάδες μαζί», είπε ο Βίλντε.

Η Λετονία βρίσκεται στην Ελλάδα χωρίς δύο παίκτες που θα ενσωματωθούν αργότερα στην προετοιμασία, ενώ ο ομοσπονδιακός προπονητής δεν θα έχει στη διάθεσή του καθόλου τον βασικό διαγώνιο της ομάδας Σέλιτανς.

Όσο για τον στόχο τους στα προκριματικά; «Είμαστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με Ισπανία, Γαλλία και Ουγγαρία. Αν είμαστε υγιείς και όλα τα παιδιά σε καλή κατάσταση θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας, αν όχι για την πρώτη θέση, για την δεύτερη σίγουρα.»

Για την παραμονή του στην Ελλάδα, τέλος, είπε: «Έρχομαι τακτικά και πάντα χαίρομαι όταν είμαι στη χώρα σας. Εδώ είναι το σπίτι μου, εδώ περάσαμε τα πιο ωραία χρόνια της ζωής μας και η γυναίκα μου πάντα το λέει. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μας και οι αναμνήσεις που έχω από εδώ θα είναι πάντα στην καρδιά μου.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.