Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Σπουδαία εμφάνιση από Δουβαλίδη

Σπουδαία παρουσία πραγματοποίησε ο Κώστας Δουβαλίδης, στον προκριματικό των 110 μ. εμπ., στην 5η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς τερμάτισε δεύτερος στην πρώτη προκριματική σειρά με 13.40 κοντά στο δικό του πανελλήνιο ρεκόρ (13.37) και πήρε την απευθείας πρόκριση για τον ημιτελικό. Ο Ελληνας πρωταθλητής, αν και δεν ξεκίνησε καλά έκανε δυνατό ανέβασμα μετά το έκτο εμπόδιο και έτσι μπόρεσε να κερδίσει θέσεις.

Νικητής της κούρσας με 13.26 ήταν ο πρωταθλητής Ευρώπης του Ελσίνκι Σεργκέι Σουμπένκοβ με 13.26. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Στα πρώτα μέτρα έκανα κάποια λάθη, κυρίως γιατί κόλλησα στον διπλανό μου και παρασύρθηκα από την ταχύτητα του.

Παρόλα αυτά κατάφερα να επανέλθω και να πάρω την απευθείας πρόκριση. Ο ημιτελικός θα είναι δύσκολος, εννοείται πως θα κυνηγήσω την πρόκριση στον τελικό. Το επίπεδο είναι υψηλό όμως η πρόκριση κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο», είπε ο Δουβαλίδης που το 2008 στο Πεκίνο είχε τρέξει και πάλι στον ημιτελικό.

Ο Δουβαλίδης πέρασε στον επόμενο γύρο με την όγδοη επίδοση. Όπως και στο Πεκίνο το 2008 έτσι και στο Λονδίνο, ο Λιου Σιανγκ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την προσπάθεια του. Ο Κινέζος έπεσε στο πρώτο εμπόδιο και αναγκάστηκε να εγκατέλειψε.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα συγκινητικές καθώς ο αθλητής κουτσαίνοντας διέσχισε την ευθεία των 100 μ. φίλησε το 9ο εμπόδιο και στη συνέχεια αγκαλιάστηκε με τους συναθλητές του που τον περίμεναν στον τερματισμό.

Στην ίδια κούρσα έτρεχε και ο Πολωνός Αρτουρ Νονγκά που επίσης έπεσε και σταμάτησε. Την καλύτερη επίδοση του πρώτου γύρου σημείωσε ο Αριες Μέριτ με 13.07, που είναι και το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Ο ολυμπιονίκης του Πεκίνου Ντάιρον Ρόμπες σημείωσε 13.33.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.