Header Ads

Header ADS

Ολυμπιακοί: Σπουδαία εμφάνιση Παπαμιχαήλ

Στην γρηγορότερη κούρσα όλων των εποχών στα 50χλμ. Βάδην σε μεγάλη διοργάνωση, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατάφερε να κάνει εμφάνιση...καριέρας. Ο νεαρός βαδιστής, λίγες μέρες από την 15η θέση και το πανελλήνιο ρεκόρ στα 20χλμ βάδην, τερμάτισε σε 25ος στα 50χλμ βάδην σε 3ώρες 49.56 βελτιώνοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στην απόσταση το οποίο ήταν 3.54.11 και ανήκε στον Σπύρο Καστάνη από το 1990!

Ο Παπαμιχαήλ έγινε ο πρώτος Ελληνας που συμμετέχει στην ίδια διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων και στις δύο αποστάσεις και παράλληλα έδειξε πως το μέλλον είναι και παραπάνω από ευοίωνο για εκείνον, καθώς δείχνει σε θέση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αν διεκδικεί θέση τουλάχιστον στην πρώτη 10άδα.

“Πλέον φαίνεται ότι πρέπει να πάρω πιο σοβαρά το 50άρι. Μπήκα μόνο και μόνο για να την συμμετοχή. Δεν είχα άγχος και αυτό φαίνεται πως με βοήθησε. Παρά τη ζέστη και την υγρασία ήμουν πολύ καλά”, είπε αρχικά ο αθλητής, μετά το τρίτο 50άρι της καριέρας του και συμπλήρωσε:

“Οι δυνατότητες υπάρχουν, θέλω να ελπίζω πως στα επόμενα χρόνια θα μπορώ να διεκδικώ μια θέση στην πρώτη οχτάδα των μεγάλων διοργανώσεων. Από σήμερα κιόλας σκέφτομαι τους Ολυμπιακούς του 2016. Του χρόνου έχουμε παγκόσμιο και μάλλον θα αγωνιστώ σε ένα από τα δύο. Αυτό που κάναμε εδώ ήταν περισσότερο για την εμπειρία. Είμαι ο πρώτος Ελληνας που το καταφέρνει. Η θέση δεν με ενδιέφερε τόσο, όσο να βγει μια καλή επίδοση. Το επίπεδο ήταν φοβερά υψηλό. Ξεκίνησα συγκρατημένα και στο τελευταίο δεκάρι κατάφερα να ανέβω”.

Ο Παπαμιχαήλ τον επόμενο μήνα θα ξεκουραστεί και στη συνέχει θα επιστρέψει στις προπονήσεις. “Εχω ανάγκη να κάνω διακοπές. Η προετοιμασία ήταν δύσκολη. Θέλω να χαρώ τις δύ μέρες που έμειναν για το τέλος της διοργάνωσης”.

Νικητής του αγώνα ήταν ο Σεργκέι Κιρντιάπκιν (Ρωσία) 3.55.59, δεύτερος ο Τζάρετ Τάλεντ (Αυστραλία) με 3.56.53 και τρίτος ο Σι Τιανφεγκ (Κίνα) με 3.37.16. Η κούρσα ήταν η μεγαλύτερη σε βάθος, καθώς οι επτά πρώτοι αθλητές τερμάτισε σε χρόνο κάτω από 3 ώρες 40λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.