Header Ads

Header ADS

ΑΕΛ: Πρώτη φιλική νίκη

Την πρώτη της φετινή φιλική νίκη πέτυχε η ΑΕΛ στην Κατερίνη, όπου επικράτησε 1-0 του Πιερικού. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε με ωραίο τρόπο στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Νεμπεγλέρας μετά από σέντρα του Παπαγεωργίου.

Η νίκη ήταν ουσιαστικά η επιβεβαίωση της σταδιακής αγωνιστικής ανόδου της ΑΕΛ από παιχνίδι σε παιχνίδι. Οι «βυσσινί» έβγαλαν πάθος και αγωνιστικότητα, κέρδισαν τις περισσότερες μονομαχίες, ήταν σαφώς βελτιωμένοι στο δημιουργικό κομμάτι (πέτυχαν το πρώτο τους φετινό γκολ και είχαν και δοκάρι με τον Δεινόπαπα), κλείνοντας ιδανικά ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο.

Στο δεύτερο οι συνεχείς αλλαγές έριξαν τον ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά οι παίκτες του Μιχάλη Ζιώγα διαχειρίστηκαν σωστά το προβάδισμα πετυχαίνοντας την πρώτη τους φετινή φιλική νίκη, ψυχολογικής κυρίως αξίας. Οι φάσεις του αγώνα:

7ο: Γέμισμα του Νεμπεγλέρα, σουτ του Ζεκίνια μέσα από την περιοχή, η μπάλα σταματάει στο χέρι του Ντόικιτς, αλλά ο διαιτητής δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

14ο: Ευκαιρία για την Πιερικό. Φάουλ του Φαμπίνιο, κεφαλιά του Δήμου, η μπάλα φεύγει λίγο άουτ.

15ο: Σουτ του Ντάνι έξω από την περιοχή, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

19ο: Μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ. Σέντρα από τον Νεμπεγλέρα, κεφαλιά του Δεινόπαπα, η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Τόλιου. Στην επαναφορά ο Χατζής σουτάρει άουτ.

38ο: Πολύ καλή στιγμή για την ΑΕΛ. Εξαιρετική ενέργεια του Δεινόπαπα μέσα στην περιοχή, που πέρασε 3 αντιπάλους, σουτάρει με δυσκολία από πλάγια θέση, αλλά με έγκαιρη επέμβαση ο Τόλιος μπλοκάρει.

43ο: Φάουλ του Νεμπεγλέρα, η μπάλα περνάει λίγο άουτ.

45ο: Γκολ! Το πρώτο φετινό της ΑΕΛ. Σέντρα του Παπαγεωργίου από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι, ο Νεμπεγλέρας πλαγιάζει το σώμα με ωραίο βολ πλανέ νικάει τον Τόλιο. 0-1 για την ΑΕΛ.

52ο: Ευθύβολο μακρινό σουτ του Ζουρούδη, η μπάλα περνάει άουτ.

60ο: Ωραία σουτ του Ζεκίνια έξω από την περιοχή, η μπάλα κοντράρει και περνάει λίγο άουτ.

81ο: Εντυπωσιακή διπλή σωτήρια επέμβαση του Πρίφτη σε σουτ των Κόιτς και Ντάνι.

90ο+3ο: Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κόιτς, η μπάλα περνάει ελάχιστα άουτ.


Πιερικός: Τόλιος, Ντόικιτς (80’ Κωτσιόπουλος), Δήμου, Νίκου (80’ Καρτσαμπάς), Γιαζιτζόγλου, Λόπεζ, Δεσποτόφσκι (56’ Δεσποτόφσκι), Ίτσιος (56’ Κόιτς), Ελευθεριάδης (70’ Καθάριος), Φαμπίνιο, Ντάνι.

ΑΕΛ: Πρίφτη, Παπαγεωργίου, Γιώτας, Ραπτάκης, Παγώνης, Χατζής (46’ Σκόνδρας), Νεμπεγλέρας (89’ Γκαλίτσιος), Σιατραβάνης (59’ Βούζας), Ζουρούδης (83’ Μάγγος), Δεινόπαπας (53’ Χασομέρης), Ζεκίνια (88’ Καρανίκας).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.