Header Ads

Header ADS

Φινάλε στη Ζυρίχη με Φιλιππίδη

Μετά από δώδεκα στάσεις από τις 11 Μαΐου έως σήμερα, η σειρά αγώνων της IAAF Diamond League, φτάνει σταδιακά στο τέλος της. Στη Ζυρίχη, το βράδυ της Πέμπτης (29/8) θα γίνει ο πρώτος από τους δύο τελικούς με τη συμμετοχή των αθλητών που ξεχώρισαν στη διάρκεια της σεζόν και πλέον διεκδικούν ακόμη και την πρώτη θέση στη βαθμολογία των αγωνισμάτων τους. Ανάμεσα τους και ο Κώστας Φιλιππίδης, στην πέμπτη του συμμετοχή στη σειρά αγώνων.

Ο 26χρονος άλτης ξεκίνησε τους αγώνες των... διαμαντιών στη Σαγκάη τον Μάιο όπου ξεπέρασε τα 5,45 μ. και συνέχισε σε Παρίσι (5,62 μ.), Λονδίνο (5,56 μ.) και στη Λοζάννη την περασμένη εβδομάδα. Εκεί ο αθλητής σκαρφάλωσε πάνω από τα 5,80 μ. και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ο έβδομος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου στην διαδρομή του στη σειρά αγώνων κατάφερε να συγκεντρώσει δύο βαθμούς που τον φέρνουν στην έκτη θέση.

Αυτός που ηγείται της βαθμολογίας είναι ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί, ο οποίος έχει εξασφαλίσει ήδη την πρώτη θέση. Στον ίδιο αγώνα εκτός των Φιλιππίδη και Λαβιλενί, ξεχωρίζουν ακόμη οι Μπιορν Οττο (Γερμανία), Ραφαέλ Χολζντέπε (Γερμανία), Στιβ Λιούις (Μ. Βρετανία). Στη Ζυρίχη και στις Βρυξέλες, όπου θα γίνει ο δεύτερος τελικός, η βαθμολογία ανά αγώνισμα είναι διπλή.

Στη Ζυρίχη, μεταξύ άλλων θα αγωνιστεί ο Γιουσέιν Μπολτ στα 200 μ., οι Φρέιζερ (Τζαμάικα) και Τζέτερ (ΗΠΑ) στα 100 μ., η Σάνια Ρίτσαρντς – Ρος (ΗΠΑ) στα 400 μ. και ο Γιόχαν Μπλέικ (Τζαμάικα) στα 100 μέτρα. Βασική προϋπόθεση προκειμένου οι νικητές ανά αγώνισμα να λάβουν τα έπαθλα τους, είναι η συμμετοχή τους στον τελικό της σειράς αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.