Header Ads

Header ADS

«Να ξεπεράσουμε το μετάλλιο του Καζάζη»

Το χάλκινο μετάλλιο της εθνικής ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1987 «στοιχειώνει» το ελληνικό βόλεϊ, με τους πιτσιρικάδες της εθνικής εφήβων να βάζουν στόχο να ξεπεράσουν τον θρίαμβο του νυν προπονητή τους, Στέλιου Καζάζη!

«Θέλουμε να ξεπεράσουμε τον προπονητή μας και το μετάλλιο που έχει πάρει. Είναι κάτι που μας... κοπανάει συνέχεια» λέει γελώντας ο Μιχάλης Λιόντας που μαζί με τον Θανάση Πρωτοψάλτη μίλησαν στο volleyball.gr για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που είναι προ των πυλών.

«Στη Δανία είμαστε για να κυνηγήσουμε το μετάλλιο. Αυτό θέλουμε εμείς. Για εμάς. Έχουμε δείξει πως ήμασταν άτυχοι στο προηγούμενο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο και ότι μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω», αναφέρει ο Πρωτοψάλτης, με τον Λιόντα να συμπληρώνει:

«Τα θέλω μας συμβαδίζουν με τα μπορούμε αυτή τη φορά. Έχουμε δυνατότητες και ποιότητα. Ο όμιλος δεν είναι βατός και έχουμε δύσκολη σειρά παιχνιδιών, όπως και πέρυσι στο παγκόσμιο, όπου χάσαμε την 4άδα από τους Βούλγαρους. Τους οποίους κερδίσαμε σε φιλικά και στο Βαλκανικό όπου πήραμε το χρυσό, αλλά χάσαμε στο κρίσιμο παιχνίδι».

Στη Δανία, η ελληνική ομάδα θα ξαναβρεί στον δρόμο της τους Βούλγαρους αλλά και τους Τούρκους, τους διοργανωτές, τους Ισπανούς και τους Γερμανούς... «Με όλες τις ομάδες έχουμε παίξει και τις έχουμε κερδίσει τουλάχιστον από μία φορά τα τελευταία δύο χρόνια», εξηγεί ο Πρωτοψάλτης, με τους δύο νεαρούς να υπολογίζουν όλες τις ομάδες.

Ο πασαδόρος και ο ακραίος της «γαλανόλευκης» συνέκριναν την προετοιμασία τους με τις ξένες ομάδες λέγοντας... «Η προετοιμασία που κάνουν είναι διαφορετική. Κάποιες εθνικές ομάδες παίζουν σαν ομάδα στο πρωτάθλημα της Α2 στη χώρα τους, αλλά είτε έτσι είτε αλλιώς είναι όλοι δύο χρόνια μαζί. Επίσης, εμείς πριν έρθουμε εδώ κάναμε προπονήσεις αντί για φιλικά... Μακάρι να ήταν στην Πορταριά η Κούβα (σ.σ. είχε πάει Βουλγαρία) και να τρώγαμε εμείς το “ξύλο”»! είπε ο Πρωτοψάλτης.

Και ο Λιόντας πρόσθεσε: «Δυστυχώς η κατάσταση στη χώρα μας δεν επιτρέπει το κάτι παραπάνω. Οι δυσκολίες που έχει η ομοσπονδία είναι κατανοητές και έχουμε μάθει να ζούμε έτσι. Πέρυσι τα φιλικά στη Βραζιλία μάς βοήθησαν για αυτό και κάναμε 10 τέλεια σετ στην πρώτη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Δεν είναι παράπονο, αλλά μας μένει η απορία τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε αν ήμασταν και εμείς δύο χρόνια μαζί».

Οι διεθνείς σχολίασαν επίσης την συνύπαρξή τους με έναν από τους θρύλους του ελληνικού βόλεϊ, τον Στέλιο Καζάζη, λέγοντας πως είναι σπουδαίο να μαθαίνουν από εκείνον, ενώ για τον Μάκη Δημητριάδη είπαν πως... «αυτός μας έκανε ομάδα και τώρα εξελισσόμαστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.