Header Ads

Header ADS

Χριστόπουλος: "Θα προσέξουμε την ταχύτητα του Παναθηναϊκού"

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιάννης Χριστόπουλος, αναφερόμενος κυρίως στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής κόντρα στον Πλατανιά και στον επόμενο αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Αναλυτικότερα:

«Σίγουρα περίμενα περισσότερα πράγματα από την ομάδα τα οποία όμως δεν μπορέσαμε να βγάλουμε στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω κυρίως λόγω της τακτικής που ακολούθησε ο αντίπαλος. Δεν ξέρω αν η εμφάνιση μας ήταν καλή, πάντως σε καμία περίπτωση η εμφάνιση μας δεν ήταν κακή.

Όταν τελειώνεις ένα παιχνίδι έχοντας 65% κατοχή μπάλας, και έχοντας αυτή την κατοχή όχι στο δικό σου αμυντικό μισό αλλά στο επιθετικό μισό και στο επιθετικό ένα τρίτο του αντιπάλου, όταν σου αρνείται ο διαιτητής μία φάση κατά την προσωπική μου άποψη, που ήταν πέναλτι μαρς και κόκκινη κάρτα στο 30', όταν κάνεις το γκολ και είναι πιθανόν άκυρο για μερικά εκατοστά, όταν καταφέρνεις να διασπάσεις μία τόσο συμπαγή άμυνα το λιγότερο εφτά - οκτώ φορές, και να μπεις μέσα με προϋποθέσεις για να τελειώσεις τις φάσεις, όταν ο αντίπαλος καταφέρνει μόνο σε μία περίπτωση σε 90' να σε απειλήσει με προϋποθέσεις, τότε αυτή η εμφάνιση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί κακή.

Σέβομαι τον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και εγώ και οι παίκτες και η ομάδα. Και τον ευχαριστούμε για τη βοήθεια. Αυτά τα 500, τα 1.000, τα 1.500 άτομα. Γνωρίζω μέσα μου ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί φίλαθλοι του ΠΑΣ που θέλουν να έρθουν στο γήπεδο να συμπαρασταθούν στην ομάδα, και πιθανόν δεν μπορούν. Αυτό συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Η πρώτη αγωνιστική είχε μειώσεις εισιτηρίων σχεδόν 40%, την στιγμή που ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ έχουν θέσει ως στόχο βιωσιμότητας τα εισιτήρια από την πώληση των διαρκείας.

Εγώ λοιπόν θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο, που έδωσε το υστέρημα του για να πάρει το διαρκείας ή αυτό το εισιτήριο και που μας συμπαραστάθηκε με αυτό τον τρόπο. Και όσος κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο, εμείς θα παίζουμε γι' αυτό τον κόσμο, και βέβαια γι' αυτούς που θα είναι απ' έξω και θα ήθελαν να ήταν μέσα. Τώρα όσον αφορά κάποια δημοσιεύματα τα οποία βγήκαν στο φως με το καλημέρα και Πρόκειται για μυθεύματα. Χτες στα αποδυτήρια γελούσαμε όλοι. Είμαστε όλοι πολύ κοντά ο ένας στον άλλο.

Ξέρουμε τι μας συμβαίνει, και τέτοια περιστατικά δεν μπορούν να μας χαλάσουν την ηρεμία. Είναι αυτό το δέσιμο που υπάρχει μεταξύ των παιχτών και του τύπου. Ο Χρήστος Τζάνης είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και πολύ καλός στη δουλειά του. Από το ξεκίνημα της προετοιμασίας δίνει τον καλύτερο του εαυτό σε κάθε προπόνηση και σε κάθε παιχνίδι. Προς τιμήν του προχθές το Σάββατο όταν του ζήτησα να γίνει αλλαγή, έκανε σπριντ για να βγει για να μην χάσει χρόνο η ομάδα. Αυτός ο διάλογος ή αυτοί οι διάλογοι δεν έγιναν ποτέ.

Ο κ. Θωμαΐδης είναι ένας άνθρωπος τίμιος που δεν μπορεί να τσακωθεί ούτε με τον εχθρό του. Ο κ. Νιαρχάκος κάνει τη δουλειά του με τον καλύτερο τρόπο και είναι αυτός που συμπαραστέκεται και λύνει όλα τα προβλήματα του αγωνιστικού τμήματος. Και τον ευχαριστούμε πολύ γι' αυτό. Δεν θα αναφερθώ εκτενέστερα. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει. Δόξα το Θεό και εγώ είμαι εδώ στην ομάδα δεκαπέντε μήνες και ξέρω τι γίνεται, και εδώ στην πόλη και στην Αθήνα.

Το μόνο που μπορούν να κάνουν αυτά τα μυθεύματα και τα δημοσιεύματα, είναι να δημιουργήσουν εντυπώσεις προς τους φιλάθλους, τον κόσμο, που δεν γνωρίζει. Εμείς γνωρίζουμε. Εσείς λοιπόν προσπαθήστε να μας προστατεύσετε και να διασταυρώνεται τις πληροφορίες που έχετε.

Όσον αφορά το παιχνίδι της Παρασκευής. Σίγουρα είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες του πρωταθλήματος. Είναι ένας αγώνας όμως που δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε. Μόνο να κερδίσουμε. Και ατομικά και ομαδικά. Πιστεύω ότι θα προετοιμαστούμε κατάλληλα και θα πάμε με όσες πιθανότητες έχουμε για ένα θετικό αποτέλεσμα και να τις διεκδικήσουμε. Μακάρι να τα καταφέρουμε. Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω πολύ στην ομάδα.»

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόνισε:

Σχετικά με τα δημοσιεύματα και αν γνωρίζουν στην ομάδα από πού προέρχονται και πως θα αντιμετωπισθούν: «Και εγώ γνωρίζω από πού προέρχονται και εσείς, κάποιοι, μπορεί να γνωρίζεται από πού προέρχονται. Όπως και η διοίκηση γνωρίζει από πού προέρχονται. Όταν θα χρειαστεί και εφόσον το θεωρήσουμε απαραίτητο, θα μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις.

Όλα αυτά τα αντιμετωπίσαμε στα αποδυτήρια με χιούμορ. Γελάγαμε. Από εκεί και μετά η διοίκηση προσπαθεί να προστατεύσει την ομάδα με τον τρόπο που πιστεύει ότι είναι ο καλύτερος. Και ο καλύτερος τρόπος ήταν να βγει και ο Τζάνης ή ο οποιοσδήποτε άλλος και να πει ότι όλα αυτά είναι μυθεύματα, ότι είναι ψέματα, ότι είναι αναληθή.

Μέσα στα αποδυτήρια είμαι εγώ υπεύθυνος για να προστατεύσω την ομάδα από αυτά τα μυθεύματα . Έξω από τα αποδυτήρια είναι υπεύθυνη η διοίκηση και το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Δεν ξέρω με ποιο τρόπο θα τα αντιμετωπίσουμε. Το σημαντικό είναι να υπάρχει εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα και γύρω από την ομάδα.»

Για τις παλαιότερες δηλώσεις Αλαφούζου περί δανεικών στον ΠΑΣ:

«Στην πρώτη παρουσίαση σας είπα ότι από μένα θα ακούτε μόνο την αλήθεια πάντα. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι η ομάδα μας δεν διαθέτει κανένα δανεικό ποδοσφαιριστή και αυτό μπορείτε να το ανακαλύψετε πολύ εύκολα.

Σέβομαι την ομάδα του Παναθηναϊκού, έχω δουλέψει πέντε χρόνια σ' αυτό το σωματείο. Σίγουρα τα πρόσωπα έρχονται και παρέρχονται αλλά η ιδέα του κάθε σωματείου παραμένει η ίδια. Λάθη μπορεί να γίνουν. Κάποια Παραπληροφόρηση μπορεί να γίνει και να επηρεάσει κάποιον άνθρωπο για να κάνει μία δήλωση. Εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποια αντιδικία. Απλώς για τη σωστή ενημέρωση όλων επαναλαμβάνω άλλη μια φορά ότι εμείς δεν έχουμε δανεικό παίκτη από την Ελλάδα ούτε από το εξωτερικό.»

Για τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και κατά πόσο επηρεαστεί από τον αποκλεισμό του από το Champions League από τη Μάλαγα:

«Είναι τελείως διαφορετικά παιχνίδια. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν συγκρίσεις ούτε νομίζω όσον αφορά ψυχολογικό τομέα ότι μπορεί να είναι επηρεασμένος από τον αποκλεισμό του, αλλά από την άλλη πλευρά μπορούμε να πούμε ότι θα παρουσιαστεί με περισσότερο πάθος ώστε να πάρει την νίκη και να ξεχάσει γρήγορα την ήττα από την Μάλαγα.

Σίγουρα θα υπάρχει η κούραση για κάποιους παίχτες αλλά ο Παναθηναϊκός έχει τόσο μεγάλο ρόστερ και τόσο ποιότητα παιχτών, όπως φάνηκε και την στον προηγούμενο αγώνα με την Λειβαδιά που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κερδίσει. Θα προσέξουμε περισσότερο την ταχύτητά του από την μέση και μπροστά στους ανοιχτούς χώρους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.