Header Ads

Header ADS

Βολικάκης: "Νιώθω κάπως περίεργα"

Ο Χρήστος Βολικάκης έγραψε στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για την εμπειρία του στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, καθώς και τι πήγε στραβά και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει ένα μετάλλιο, μένοντας στην 9η θέση. Διαβάστε τι έγραψε:

"Γεια σας από το Λονδίνο Νιώθω κάπως περίεργα. Έκανα καλή εμφάνιση, τερμάτισα στην τιμητική 9η θέση του κέιριν πηγαίνοντας ψηλότερα απ´ ό,τι στο Πεκίνο όπου ήμουν 13ος, όμως έχω μία πικρία, διότι για κάτι στιγμιαίο έμεινα έξω από τον τελικό και τη διεκδίκηση μεταλλίου!

Καταφέρνεις πρώτα να περάσεις στους 12, αργότερα διεκδικείς την πρόκριση στην πρώτη 6άδα, ενώ έχεις αξιόλογη παρουσία και στον μικρό τελικό. Δείχνεις δηλαδή, ότι είσαι σε καλή κατάσταση κι όμως αποκλείεσαι πολύ οριακά από τον μεγάλο τελικό, μένεις έξω από ένα θέμα τακτικής. Αυτό είναι το... γαμώτο. Δεν ήταν θέμα απόδοσης, ήταν θέμα τακτικής, γιατί ήμασταν πολύ κοντά.

Ο Χόι είδε ότι είμαι πίσω του και έκοψε ταχύτητα, με αποτέλεσμα να μείνω στην εξωτερική και μετά είναι πολύ δύσκολο να κάνεις κάτι από την εξωτερική σε αυτό το επίπεδο. Αν ο Χόι συνέχιζε, θα ήμουν άνετα δεύτερος. Ήταν μία περίπτωση, που είχα σχεδιάσει, αλλά έτσι όπως πήγε η κούρσα δεν περίμενα ότι θα έκοβε ο Βρετανός ποδηλάτης.

Κοίταξε πίσω του και ίσως προτίμησε να περάσουν άλλοι αθλητές στον τελικό και όχι εγώ! Ήταν θέμα τακτικής επαναλαμβάνω κι έπεσα στην παγίδα του Χόι, ο οποίος έκανε την κούρσα που ήθελε. Στο ρεπεσάζ, μέσα από το οποίο πέρασα στον 2ο γύρο, έκανα εγώ την κούρσα και τερμάτισα πρώτος. Τώρα περίμενα τον Χόι. Ίσως ήταν αυτό το λάθος μου. Ίσως έπρεπε πάλι εγώ να κάνω την κούρσα.

Σε αγώνα χωρίς όρεξη για μένα πήρα στο τέλος την 3η θέση στον μικρό τελικό. Είμαι σίγουρος όμως, ότι αυτή η θέση θα μπορούσε να έρθει στον τελικό, γιατί οι αθλητές είναι αντίστοιχου επιπέδου. Πήγα καλά και στην τελευταία κούρσα και είμαι πεπεισμένος ότι αν περνούσα στις θέσεις 1-6 δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω το βάθρο!

Με την πορεία μου έχω αποδείξει πως όταν βρίσκομαι στον τελικό δύσκολα μένω έξω από τα μετάλλια. Θεωρώ μάλιστα, ότι οι αθλητές που έτρεξαν για τις θέσεις 7-12 μπορεί να ήταν και καλύτεροι από εκείνους των θέσεων 1-6, όπως ο Γάλλος Μπουρζέν και ο Ντζισάνε Φιλίπ από το Τρινιντάντ Τομπάκο!

Γενικά το επίπεδο ήταν πολύ υψηλό, όλοι οι αθλητές ήταν ένας κι ένας, ακόμα και μέσα σε αυτούς που έμειναν έξω από τη 12άδα βρίσκονταν και πολύ μεγάλα ονόματα. Οι Βρετανοί παρουσιάστηκαν σε πολύ καλή κατάσταση, ο Χόι είναι καταπληκτικός. Έχουν τρομερή οργάνωση, υψηλό μπάτζετ, έχουν την ποδηλασία ως ένα από τα πρώτα τους αθλήματα στη χώρα και θεωρώ ότι έχουν ξεφύγει από τους υπόλοιπους.

Εμφανίζουν μεγάλες επιτυχίες σε όλα τα αγωνίσματα της ποδηλασίας, κάνουν και επιστημονικές έρευνες για την πρόοδό τους κι εμείς με τόσα λίγα φτάσαμε πολύ κοντά σε μεγάλη διάκριση. Ο αρχικός στόχος ήταν να περάσω στους 12, το πέτυχα και μετά ήταν θέμα τύχης, θέμα τακτικής, που δεν μπήκα τελικό. Πλησίασα τόσο πολύ.

Μπορούσα να κατακτήσω μετάλλιο γι´ αυτό νιώθω μία πίκρα, αλλιώς θα ήμουν χαρούμενος. Ήταν ζήτημα εκείνης της στιγμής, ήταν η κίνηση που έκανε ο Βρετανός, το λέω και το ξαναλέω, αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.

Το ότι δεν προκρίθηκα αμέσως στον 1ο γύρο το πρωί δεν σήμαινε κάτι, αυτά συμβαίνουν. Το θέμα ήταν να περάσω στον 2ο γύρο. Απλά ήμουν αγχωμένος στην πρώτη κούρσα, δεν μου βγήκε τίποτα, αλλά στη συνέχεια ήμουν μία χαρά. Κρίμα που δεν ήρθε κάτι πιο μεγάλο.

Σε Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το αγώνισμα μού έχει δώσει μετάλλια με την τακτική, σε Ολυμπιακούς Αγώνες όχι. Τί να κάνουμε...

Από κει και πέρα η οργάνωση των αγώνων ήταν εξαιρετική. Οι Βρετανοί δείχνουν τόσο ενδιαφέρον για το άθλημα, που στην κερκίδα ήταν και η βασίλισσα. Ο κόσμος γέμισε το γυμναστήριο για ν´ απολαύσει το θέαμα και το βράδυ στους τελικούς το εισιτήριο έφτασε τις 400 λίρες. Έζησα μία θαυμάσια σαν εμπειρία. Και η θέση μου ήταν σίγουρα καλή, όλα πήγαν καλά, απλά είπαμε, υπάρχει στεναχώρια γιατί αν με ευνοούσε αυτή η κρίσιμη στιγμή θα είχε έρθει ένα μετάλλιο."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.