Header Ads

Header ADS

Καραμπέτσος: Ο Έλληνας "άρχοντας" στο φιλέ του Λονδίνου

Είναι ο μοναδικός πλέον Έλληνας στα Ολυμπιακά φιλέ του Λονδίνου. Ο Γιώργος Καραμπέτσος, περί ο λόγος, «παίζει» τους δεύτερους Ολυμπιακούς αγώνες στην καριέρα του και έχοντας διαιτητεύσει ήδη τέσσερα παιχνίδια σάλας αναλύει στo www.novaspοrts.gr τις Ολυμπιακές του εντυπώσεις.

«Για μένα είναι μια απίστευτη εμπειρία και είμαι τυχερός που τη ζω για δεύτερη φορά (ήταν διαιτητής και στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας). Σε σχέση με την Αθήνα εδώ στο Λονδίνο υπάρχει η μεγάλη διαφορά στην προσέλευση των θεατών.

Τα γήπεδα είναι γεμάτα και αυτό είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για όλους τους συμμετέχοντες. Εκεί που νομίζω ότι πάσχουν οι Λονδρέζοι είναι στην φιλοξενία. Φανταστείτε ότι εμείς πάμε στο γήπεδο με το τρένο. Σαν την Ελλάδα δεν υπάρχει.».

Ο ασπρομάλλης ρέφερι περιμένει από δω και στο εξής να κρίνει την ποιότητα των ομάδων. Η Αμερική όμως σε άνδρες και γυναίκες αλλά και ο Πολωνός σταρ Μπάρτοζ Κούρεκ κλέβουν ως τώρα τις εντυπώσεις του.

«Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ο Νταγκ Μπιλ στην Αμερικάνικη ομοσπονδία σε άνδρες και γυναίκες και αυτό φαίνεται και εδώ στο Λονδίνο. Νομίζω ότι οι Αμερικάνοι έχουν τον πρώτο λόγο για την πρωτιά. Ατομικά τώρα έχω εντυπωσιαστεί από τον Κούρεκ τον Πολωνό. Όποια ομάδα καταφέρει και τον κόψει αυτή θα πάρει και το χρυσό.

Είναι τρομερός παίκτης με απίστευτα προσόντα και ηγετικές ικανότητες». Οι διαιτητές πάντως ως τώρα στη σάλα περνούν απαρατήρητοι. «Μακάρι να παραμείνουμε» λέει με χαμόγελο ο Καραμπέτσος και αναλύει τον τρόπο συμπεριφοράς παικτών και προπονητών.

«Οι προπονητές είναι πιο δύσκολοι από τους παίκτες. Θα έλεγα κυρίως οι Λατίνοι προπονητές διαμαρτύρονται περισσότερο αλλά κάπου είναι και λογικό αφού η πίεση στους Ολυμπιακούς αγώνες είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πάντως λάθη δεν υπάρχουν, οι διαμαρτυρίες είναι ελάχιστες και για αυτό άλλωστε έχουμε και λίγες κίτρινες κάρτες.

Αλλά από τώρα και στο εξής τα παιχνίδια «καίνε» και εκεί θα κριθούμε όλοι μας». Ο Πειραιώτης ρέφερι θα παίξει σήμερα δεύτερος διαιτητής στο Ιταλία-ΗΠΑ και ελπίζει να μην είναι το τελευταίο του παιχνίδι.

«Δεν θα είναι πολύ εύκολο να παίξω ημιτελικά. Εκτός από την αξία των διαιτητών στα επόμενα παιχνίδια παίζει ρόλο και η ήπειρος από την οποία προέρχονται. Και μέχρι εδώ πάντως που έφθασα είμαι πολύ ικανοποιημένος».

Όσο για την συνέχεια; «Νομίζω ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Λονδίνου ίσως είναι η τελευταία μεγάλη διοργάνωση που συμμετέχω αφού ηλικιακά δεν με ...παίρνει να σφυρίξω κάποια άλλη. Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα είμαι σε σκέψη. Έχω κουραστεί από τα πολλά παιχνίδια και τις μετακινήσεις και θα σκεφτώ πολύ να συνεχίσω...» λέει ο κορυφαίος Έλληνας διαιτητής στο φιλέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.