Header Ads

Header ADS

Μεσογειακοί παραλίας από το 2015

Προπομπός για την ένταξη του μπιτς χάντμπολ στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΕΜΑ για την έναρξη διεξαγωγής Μεσογειακών Αγώνων Παραλίας (Mediterranean BeachGames). Μάλιστα η πρώτη διοργάνωση θα γίνει το 2015 και ήδη έχουν ακουστεί τα πρώτα ονόματα πόλεων που έχουν ενδιαφερθεί όπως η Μασσαλία και η Μάλτα. Η πρόσκληση για πιθανούς διοργανωτές θα πρέπει αποσταλεί στις εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές τον Ιανουάριο του 2013.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν τους φακέλους τους μέχρι τον Απρίλιο του 2013. Η επιλογή διοργανωτή θα γίνει τον Ιούνιο του 2013. Η διοργάνωση θα λάβει χώρα μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου του 2015, θα διαρκέσει 8-10 ημέρες και θα διεξάγονται 10 αθλήματα από τα 17 που είναι προτεινόμενα. Η διοργάνωση θα επαναλαμβάνεται κάθε 4 χρόνια. Είναι η 6η διοργάνωση Παγκοσμίως όπου το μπιτς χάντμπολ θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, αφού ήδη υπάρχουν τα World Games, World Beach Games, Asian Beach Games, Bolivarian Beach Games και South American Beach Games.

Η Διαρκής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων που αποτελείται τις Ολυμπιακές Επιτροπές 24 χωρών σε 3 ηπείρους για να προχωρήσει σε μία τέτοια κίνηση έχει πάρει την θετική άποψη του Ζακ Ρογκ, προέδρου της ΔΟΕ. Εξάλλου η τελευταία έχει εκφράσει ανοιχτά την τάση της προς τα αθλήματα παραλίας. Είναι αυτονόητο πως και η Ελλάδα θα κληθεί να συμμετάσχει στις τελικές φάσεις των Μεσογειακών Αγώνων αθλημάτων παραλίας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με την ΔΕΜΑ το μπιτς χάντμπολ είναι άθλημα πρώτης γραμμής και δεύτερο στην ιεραρχία πίσω από το μπιτς βόλεϊ, το οποίο είναι ήδη ενταγμένο στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η συμβολή της Ελλάδας στα παγκόσμια δρώμενα του μπιτς χάντμπολ ήταν για άλλη μια φορά καθοριστική, αφού την παρουσίαση στην εκτελεστική επιτροπή της ΔΕΜΑ για τους Μεσογειακούς Αγώνες Παραλίας, που έγινε στην Μερσίνα της Τουρκίας, προετοίμασε ο Γιώργος Μπεμπέτσος συντονιστής της Ελληνικής επιτροπής Μπιτς χάντμπολ και μέλος της αντίστοιχης επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Αυτό είναι άλλη μια επιτυχία από ελληνικής πλευράς, αφού πριν λίγες εβδομάδες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παρουσίασε, τα νέα της λογότυπα του Beach Handball και του ΕΒΤ (European Beach Handball Tour, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Συλλόγων). Το αξιοσημείωτο είναι ότι για τη δημιουργία τους επελέγη η Ελληνική εταιρεία CHOOSE, ενώ και το αντίστοιχο λογότυπο Beach Handball της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας είναι δημιούργημα Ελλήνων γραφιστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.