Header Ads

Header ADS

Ένας Σέρβος και μια Τουρκάλα κορυφαίοι των Βαλκανίων

Παρουσία κορυφαίων προσωπικοτήτων της βαλκανικής χερσονήσου, αλλά και του ευρωπαϊκού στίβου γενικότερα, έγινε στην πόλη Αραντζέλοβατς της Σερβίας, το Γκαλά για τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών των Βαλκανίων.

Η Σερβία και η Τουρκία, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, καθώς επικράτησαν στις σημαντικότερες κατηγορίες. Στους άνδρες νικητής ήταν ο σφαιροβόλος Ασμίρ Κολάσινακ (Σερβία), ο οποίος ήταν τρίτος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Στις γυναίκες η κορυφή …πήγε στην Τουρκάλα Ασλί Τσακίρ Αλπτεκίν, που εντυπωσίασε χαρίζοντας στην χώρα της το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες στα 1.500 μέτρα.

Ανερχόμενο αστέρι στις γυναίκες αναδείχθηκε η δεύτερη της κούρσας των 1.500 μ., που έγινε στο Λονδίνο, Γκαμζέ Μπουλούτ. Τον αντίστοιχο τίτλο των ανδρών απέσπασε ο Σέρβος Εμίρ Μπέκριτς, που ήταν δεύτερος στα 400 μ. εμπ. στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι. Ο Κώστας Φιλιππίδης, η Νικόλ Κυριακοπούλου ήταν υποψήφιοι για τον τίτλο σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα, ενώ ο Λυκούργος Τσάκωνας και η Ηλιάνα Κοροσίδου στους ανερχόμενους αστέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.