Header Ads

Header ADS

Σαχτέρ - ΠΑΟΚ 0-2

Η UEFA ενημέρωνε πως η Σαχτέρ Καραγκαντί σε οκτώ εντός έδρας αναμετρήσεις παραμένει αήττητη, αλλά ψάχνει ακόμα την πρώτη της νίκη στους ομίλους του Europa League. Μετά το τέλος, τα δεδομένα είχαν αλλάξει. Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έσπασε το αήττητο της πρωταθλήτριας Καζακστάν. Με γκολ του Λούκας και του Κίτσιου ο Δικέφαλος έφυγε με τη νίκη από την Αστάνα και μαζί με την πρόκριση στους "32" της διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χουμπ Στέφενς συνέχισε το δικό της αήττητο σερί μακριά από την Τούμπα, εξασφάλισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση μία αγωνιστική πριν το τέλος των ομίλων και στην αυλαία της Θεσσαλονίκης κόντρα στην Άλκμααρ παίζει για την πρωτιά που θα της επιτρέψει να αποφύγει στην κλήρωση τις άλλες πρώτες των ομίλων του Europa League και τις τέσσερις καλύτερες ομάδες που θα... υποβιβαστούν από το Champions League.

Η νίκη ήταν καθόλα δίκαιη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν έδειξε το παραμικρό πρόβλημα προσαρμογής στις ιδιαίτερες συνθήκες τέλεσης του αγώνα. Οι παίκτες του Χουμπ Στέφενς είχαν τον έλεγχο του αγώνα από τα πρώτα λεπτά, κυκλοφορούσαν τη μπάλα και με σωστή αμυντική λειτουργία δεν επέτρεψαν στη Σαχτέρ να γίνει επικίνδυνη με τις μακρινές κάθετες μπαλιές που επιχειρούσαν οι παίκτες της.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε νωρίς με ένα γκολ για highlight. O Λούκας είδε τον Νίνη μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα από πολύ πλάγια, η μπάλα κόντραρε λίγο στο πόδι του αμυντικού της Σαχτέρ, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε ψηλοκρεμαστά στα δίχτυα του Μόκιν.

Το μοναδικό σημείο όπου ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε πρόβλημα από τη Σαχτέρ ήταν το 15λεπτο μετά το γκολ. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση κι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Ο Παναγιώτης Γλύκος, όμως, όποτε χρειάστηκε ήταν στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή και κράτησε ανέπαφη την εστία του. Έτσι, ο Δικέφαλος ισορρόπησε ξανά το παιχνίδι και στο τέλος ο Στέλιος Κίτσιου με το πρώτο του Ευρωπαϊκό γκολ έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της πρόκρισης.

Σαχτέρ: Μόκιν, Ταρασόφ, Μάλι, Ντίντιτς, Σίμσεβιτς, Ποριβάεφ (82′ Μπαϊζάνοφ), Κάνας, Βίσιους, Γκαζαριάν (66′ Λουνίν), Φινοτσένκο, Χιζνιτσένκο (76′ Ζένκοβιτς)

Στον πάγκο: Ποκατίλοφ, Μποραντάεφ, Γαμπίσεφ, Νταραμπάγεφ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης, Λάζαρ, Λούκας (90+ Νέτσιντ), Στοχ (78′ Βούκιτς), Νίνης (83′ Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Γιακουμής, Σκόνδρας, Κατσικάς, Ολίσε

Διαιτητής: Γκουμιένι (Βέλγιο)
Βοηθοί: Μπλέγιεν (Βέλγιο), Μίρς (Βέλγιο)
Γήπεδο: «Astana Arena»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.