Header Ads

Header ADS

Super League: Σεμινάριο για το αντιντόπινγκ

Η Super League σε συνεργασία με το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ), διοργανώνουν επιμορφωτικό σεμινάριο στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου, με τη συμμετοχή των ιατρικών επιτελείων των ομάδων που απαρτίζουν την κορυφαία επαγγελματική κατηγορία της χώρας μας, σε συνέχεια αντίστοιχου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Αθήνα. Από το ΕΣΚΑΝ θα παρευρεθούν εκπρόσωποι του ΔΣ, με κύριο ομιλητή το μέλος του ΕΣΚΑΝ Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας και Διευθυντή του Εργαστηρίου Φαρμακολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Νικόλαο Σιταρά, ο οποίος θα αναλύσει τα εξής θέματα:

α) Κατάλογος Απαγορευμένων Ουσιών και
β) κατ' εξαίρεση χρήση απαγορευμένων ουσιών για θεραπευτικούς σκοπούς.

Ο γενικός διευθυντής της Super League Μιχάλης Αναγνώστου δήλωσε: «Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του επιμορφωτικού σεμιναρίου για το αντιντόπινγκ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα πρόσφατα, θα ενημερωθούν αυτή τη φορά τα ιατρικά επιτελεία των ΠΑΕ-Μελών της Super League στη Θεσσαλονίκη για τις τελευταίες εξελίξεις στην καταπολέμηση της φαρμακοδιέγερσης από τους πλέον ειδικούς, τους επιστήμονες και το ειδικά καταρτισμένο δυναμικό του ΕΣΚΑΝ.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης της φαρμακοδιέγερσης είναι σημαντικό και γι αυτό το λόγο η διοργανώτρια αρχή επενδύει σημαντικά χρηματικά ποσά και συνεργάζεται συστηματικά με τον επίσημο θεσμικό φορέα, το ΕΣΚΑΝ, τόσο για την πρόληψη και την ενημέρωση, όσο και για τους συστηματικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται σε αγώνες του Πρωταθλήματος.

Στη συνάντηση θα γίνει ευρεία συζήτηση για το πρόβλημα του ντόπινγκ και τους τρόπους καταπολέμησής του και θα διανεμηθεί έντυπο ενημερωτικό υλικό. Οφείλουμε να "επενδύσουμε" στην ενημέρωση των ιατρικών επιτελείων και μέσω εκείνων και των ίδιων των ποδοσφαιριστών, επειδή η καταπολέμηση του ντόπινγκ δεν αποτελεί απλά μια ιδιαίτερα σημαντική παράμετρο που διασφαλίζει το ευ αγωνίζεσθαι, αλλά παράλληλα έχει σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των αθλητών.

Η Super League στο πλαίσιο της ευθύνης που της αναλογεί αναλαμβάνει να ενημερώσει τα αρμόδια στελέχη των ΠΑΕ και να συνδράμει στην καταπολέμηση της παγκόσμιας μάστιγας του ντόπινγκ. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε ένα σαφές μήνυμα: Μηδενική ανοχή στο ντόπινγκ και ταυτόχρονα πρόληψη μέσω της ενημέρωσης. Δεν αξίζει να θέτει κανείς την ίδια του τη ζωή σε κίνδυνο, χρησιμοποιώντας απαγορευμένες και ιδιαίτερα επιβλαβείς ουσίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.