Header Ads

Header ADS

Η παρουσίαση της Ξάνθης

Ο ΠΑΟΚ, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ, παρουσιάζει τον προσεχή αντίπαλο του "δικεφάλου" στο πρωτάθλημα, την ομάδας της Ξάνθης:

«Στην... παραδοσιακή λίστα με τις εκπλήξεις της σεζόν κατά καιρούς έχουν τοποθετηθεί διάφορες ομάδες. Η Καλλονή, ο Πανθρακικός, ο Εργοτέλης, ο Παναιτωλικός, ο ΠΑΣ Γιάννινα, όχι όμως η Ξάνθη. Δείγμα ότι η ομάδα της Θράκης έχει πάψει προ πολλού πια να θεωρείται έκπληξη όσο καλά κι αν τα πάει. Και αυτή τη σεζόν τα πάει πολύ καλά.

Βρίσκεται πάνω από όλους τους συλλόγους που προαναφέραμε και απέχει μόλις δύο πόντους από την πέμπτη θέση και τα play off της Super League. Η υψηλή βαθμολογική της κατάταξη αποτελεί την εξαργύρωση της εντός έδρας επιτυχίας. Στα Πηγάδια, όπου θα διεξαχθεί το αυριανό παιχνίδι, οι Ακρίτες μετρούν έξι νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα από τον Ατρόμητο. Αυτή, η τελευταία τους απώλεια, μάλιστα, χρονολογείται στις 26 Οκτωβρίου. Εκτοτε η Ξάνθη έχει τρία στα τρία στην έδρα της.

Η εκμετάλλευση του παράγοντα έδρα αντισταθμίζει την κακή πορεία της Ξάνθης μακριά από το γήπεδό της. Εκεί τα νούμερα σχεδόν αντιστρέφονται. Μόλις μία νίκη, δύο ισοπαλίες και έξι ήττες. Πιθανά αίτια αυτή της εκ διαμέτρου αντίθετης εικόνας είναι το στυλ παιχνιδιού της ομάδας.

Η Ξάνθη βασίζεται κυρίως στο μεσοεπιθετικό της πλουραλισμό. Σολτάνι, Κάλβο, Σολάρι, Μάνταλος κι εσχάτως ο Τριάδης συνθέτουν ένα κέντρο ανάπτυξης και «εκτέλεσης» που όταν βρει χώρο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε οποιαδήποτε ομάδα. Στα Πηγάδια όπου οι Ακρίτες, στις περισσότερες αναμετρήσεις, καλούνται να κάνουν παιχνίδι οι συγκεκριμένοι παίκτες βρίσκουν τη δυνατότητα να δείξουν την ποιότητά τους.

Τα προβλήματα ξεκινούν μόλις το κέντρο και η επίθεση μπλοκαριστούν και η Ξάνθη αναγκαστεί να βρεθεί σε θέση άμυνας. Τότε η ομάδα του Γερμανού Ράινερ Μάουρερ – ως άλλος σύλλογος Μπουντεσλίγκας – εμφανίζει αδυναμίες στο να διατηρήσει το μηδέν στην άμυνα. Συνολικά η Ξάνθη έχει δεχτεί 25 γκολ ως τώρα στη Super League, τα περισσότερα, δηλαδή, από τις ομάδες που παλεύουν για τα play off.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.