Header Ads

Header ADS

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ (Facts & Figures)

Διαβάστε ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά για τον αγώνα του Παναθηναϊκό με τον ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπως τα παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα της "ασπρόμαυρης" ΠΑΕ:

13 ισοπαλίες και 5 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στην Αθήνα. Οι Πράσινοι έχουν επικρατήσει 39 φορές στην έδρα τους.

5 διαδοχικά ματς έχουν τελειώσει με νίκη του γηπεδούχου ανεξάρτητως έδρας, αλλά ο ΠΑΟΚ είναι ο τελευταίος που έσπασε την έδρα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Στις 4 Μαρτίου 2012 επικράτησε με 2-0 του Παναθηναϊκού στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ. Ο Λίνο (51′) και ο Σαλπιγγίδης (83′) σημείωσαν τα τέρματα του "δικεφάλου".

29 Σεπτεμβρίου 2007 έγινε το τελευταίο ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 2-0 χάρη στα γκολ των Καραγκούνη (43′), Σαλπιγγίδη (84′).

9 Δεκεμβρίου 2001 είναι η τελευταία νίκη του ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Τότε είχε επικρατήσει με 2-1 παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το γκολ του Κόλκα (7′), οι Οκκάς (69′) και Παντελής Κωνσταντινίδης (84′) είχαν δώσει τους τρεις βαθμούς.

18 Μαρτίου 1973 αντί της αναμέτρησης για το πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έδωσαν φιλικό αγώνα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που τελείωσε ισόπαλος 3-3. Αιτία, η τιμωρία των Πρασίνων μετά τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο στάδιο Καραϊσκάκης και έχασαν τα επόμενα ματς με 2-0 χωρίς αγώνα. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη στα χαρτιά, αλλά το ματς τελείωσε 3-3 σε έναν αγώνα συμπαράστασης στην τιμωρία του Παναθηναϊκού με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού να κρατούν στα χέρια πανό που έγραφαν «Καλώς ήρθες φίλε ΠΑΟΚ».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.