Header Ads

Header ADS

Ανασκόπηση Super League 2023-2024: Ολυμπιακός

Ολυμπιακός
Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 η διοργανώτρια αρχή (Super League) επιχειρεί -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- την ανασκόπηση κάθε ομάδας που έλαβε μέρος στο περασμένο πρωτάθλημα. Το κείμενο με τα πεπραγμένα του Ολυμπιακού αναφέρει:

Ο Ευρωπαϊκός τίτλος με την κατάκτηση του Conference League είναι λογικό να επισκιάζει οποιαδήποτε ανάλυση για τις επιδόσεις του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα. Οι Ερυθρόλευκοι με τις διακρίσεις τους τόσο στην πρώτη ομάδα, όσο και στους Νέους οδήγησαν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τη Super League στα υψηλά στρώματα της Ευρώπης.

Η χρονιά μπορεί να τελείωσε με τον ιδανικότερο τρόπο, όμως, δεν είχε ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς. Ο Ολυμπιακός πέρασε από πολλά κύματα τόσο στην Ευρωπαϊκή του πορεία, όσο και στο ελληνικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να αλλάξει προπονητή με το τέλος του Α’ Γύρου και τη θέση του Ντιέγκο Ματρίνεθ να πάρει ο Κάρλος Καρβαλιάλ.

Η ήττα από τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με 2-0 στις 4 Φεβρουαρίου 2024 οδήγησε στη λύση της συνεργασίας, αφού ήρθε μετά και τον αποκλεισμό από τους Πράσινους στο Κύπελλο Ελλάδος στη διαδικασία των πέναλτι έπειτα από δύο ισοπαλίες.

Η μεταστροφή με την ανανεωτική παρουσία του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφερε τον Ολυμπιακό και πάλι στο παιχνίδι της διεκδίκησης του πρωταθλήματος, αλλά και την πρόκριση στον τελικό του Conference League.

Η ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη με 2-0 για το εξ αναβολής μεταξύ τους παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής των Playoffs, εξανέμισε τις ελπίδες για τον τίτλο και την τελευταία αγωνιστική των Playoffs οι Ερυθρόλευκοι έπρεπε να αποφύγουν την ήττα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ώστε να έχουν εξασφαλισμένο Ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω του πρωταθλήματος.

Τελικά δεν χρειάστηκε, αφού η κατάκτηση του Conference League τους οδήγησε απευθείας στη League Phase του Europa League.

ΘΕΣΗ: 3η
ΝΙΚΕΣ: 23
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 5
ΗΤΤΕΣ: 8
ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 78
ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 36
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΛΑΜΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-5

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ στον πάγκο των Ερυθρόλευκων, αλλά μετά από 13 αναμετρήσεις στον πάγκο για το πρωτάθλημα (9 νίκες - 2 ισοπαλίες - 2 ήττες) αποχώρησε και έδωσε τη θέση του στον Κάρλος Καρβαλιάλ που έμεινε για 8 παιχνίδια (4 νίκες - 1 ισοπαλία - 3 ήττες).

Μετά την ενδιάμεση παρουσία του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΟΦΗ (4-0) ακολούθησε η πρόσληψη του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Ισπανός τεχνικός οδήγησε τον Ολυμπιακό σε 14 αγώνες πρωταθλήματος (9 νίκες - 2 ισοπαλίες - 3 ήττες), αλλά κυρίως στην κατάκτηση του Europa Conference League.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε 36 ποδοσφαιριστές στους αγώνες πρωταθλήματος της φετινής σεζόν και οι περισσότερες παρουσίες ήταν για τον Γιώργο Μασούρα, ο οποίος συμμετείχε στα 32 από τα 36 συνολικά παιχνίδια των Ερυθρόλευκων σε κανονική διάρκεια και Playoffs.

Βέβαια δεν ήταν πρώτος σε λεπτά συμμετοχής (2.080), αφού ο Ρόντνεϊ είχε 2.671 σε 30 παρουσίες. Δέκα από τους ποδοσφαιριστές δεν ξεπέρασαν το όριο των δέκα αγώνων, ενώ τα λιγότερα λεπτά τα είχε ο Ραμόν, με μόλις 46 σε μια παρουσία.

ΓΚΟΛ

Οι 18 από τους 32 ποδοσφαιριστές βρήκαν γκολ στις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί με 17 γκολ να είναι εκείνος που προσέφερε τα περισσότερα. Αολούθησε ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος είχε 11 και μόνο οι δύο τους είχαν διψήφιο αριθμό τερμάτων. Επτά από τους ποδοσφαιριστές βρήκαν μια φορά δίχτυα, ενώ τέσσερις είχαν από δύο. Ο πλουραλισμός του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα ήταν μεγάλος για δεύτερη διαδοχική σεζόν, αφού πέρσι σκόραραν είκοσι ποδοσφαιριστές και φέτος 18.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

* Ο Γιώργος Μασούρας, με το τέρμα που σημειώσει την 3η αγωνιστική απέναντι στη Λαμία, έφτασε τα 40 γκολ στη Super League με τον Ολυμπιακό. Αυτό τον οδήγησε στην 23η θέση των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Ραφίκ Τζιμπούρ που είχε σκοράρει 39 φορές για τους Ερυθρόλευκους σε αγώνες πρωταθλήματος. Έκλεισε τη χρονιά στα 44 τέρματα στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε και τον Βασίλη Μποτίνο που ήταν στην 23η θέση με 42 τέρματα.

* Ο Ολυμπιακός την 16η αγωνιστική της Super League ηττήθηκε με 1-0 στη Λαμία από την ομάδα της Φθιώτιδας και έτσι μπήκε τέλος στο εκπληκτικό σερί που είχε δημιουργήσει με 43 διαδοχικά ματς χωρίς ήττα στην Περιφέρεια.

Οι Ερυθρόλευκοι διεύρυναν το δικό τους ρεκόρ και με 34 νίκες - 9 ισοπαλίες δημιούργησαν μια αξεπέραστη επίδοση που ξεκίνησε μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη με 1-0 στις 21 Οκτωβρίου 2018 και κράτησε μέχρι και κράτησε μέχρι και τις 2 Ιανοαυρίου 2024.

* Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί σημείωσε το 67ο του γκολ στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό και έδωσε τη νίκη στους Ερυθρόλευκους κόντρα στην Κηφισιά για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Η Κηφισιά έγινε η 17η ομάδα που δέχεται τα πυρά του στη Super League. Ο Μαροκινός έχει σκοράρει απέναντι στις 17 ομάδες από τις 19 που έχει αντιμετωπίσει και οι μοναδικές που του έχουν “γλιτώσει” είναι ο Απόλλων Σμύρνης και ο Λεβαδειακός.

* Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί το απόγευμα της Κυριακής 7 Απριλίου 2024 στη Λαμία με το 94ο γκολ του με τα χρώματα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις έγραψε το ορόσημο των 4.200 γκολ γις τους Ερυθρόλευκους.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήταν εκείνος που σημείωσε και το γκολ αριθμός 4.000 για τον Ολυμπιακό στις 17 Μαΐου 2021 στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό για τα Playoffs στη Λεωφόρο, όπου οι Ερυθρόλευκοι επικράτησαν με 4-1. Το πρώτο γκολ του Ολυμπιακού στην Α’ Εθνική/Super League είχε σημειώσει ο Ηλίας Υφαντής την 1η Νοεμβρίου 1959 στην αναμέτρηση Ολυμπιακός - Ηρακλής 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.