Header Ads

Header ADS

Ανασκόπηση Super League 2023-2024: ΑΕΚ

ΑΕΚ
Με την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2023-2024 η διοργανώτρια αρχή (Super League) επιχειρεί -μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της- την ανασκόπηση κάθε ομάδας που έλαβε μέρος στο περασμένο πρωτάθλημα. Το κείμενο με τα πεπραγμένα της ΑΕΚ αναφέρει:

Η ΑΕΚ αυτή τη σεζόν είχε το δύσκολο έργο της υπεράσπισης των κεκτημένων της. Η κατάκτηση του νταμπλ το 2022-23 την έβαλε σε ρόλο πρωταγωνιστή και με υψηλή απόδοση και αποτελεσματικότητα, διατηρήθηκε μέσα στο παιχνίδι της κατάκτησης μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Οι δύο εντός έδρας ισοπαλίες, με Πανσερραϊκό (1-1) και Ολυμπιακό (1-1) και η ήττα της 7ης αγωνιστικής από τον ΟΦΗ στην Κρήτη, την έβαλαν σε συνθήκη κυνηγού της πρώτης θέσης και κατάφερε να μείνει ψηλά διατηρώντας το αήττητο μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου.

Στη διαδικασία των Super League Playoffs μπήκε ως δεύτερη λόγω της ισοπαλίας (3-3) της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη και παρότι κάλυψε αρχικά την απόσταση, οι τέσσερις ήττες στα δέκα παιχνίδια, έκριναν το πρωτάθλημα υπέρ του ΠΑΟΚ.

ΘΕΣΗ: 2η
ΝΙΚΕΣ: 23
ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ: 9
ΗΤΤΕΣ: 4
ΤΕΡΜΑΤΑ ΥΠΕΡ: 80
ΤΕΡΜΑΤΑ ΚΑΤΑ: 35
ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ: ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΑΕΚ 0-5

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Ματίας Αλμέιδα ήταν στον πάγκο της ΑΕΚ για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Μετά την κατάκτηση του νταμπλ στην πρώτη του γνωριμία με την ελληνική πραγματικότητα, ήταν σαφώς μεγάλη πρόκληση η επανάληψη του θριάμβου. Οι Κιτρινόμαυροι ήταν σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος στο κυνήγι του τίτλου και υπήρχαν μαθηματικές ελπίδες μέχρι και το τελευταίο λεπτό των αγώνων.

Με τις 72 παρουσίες του στον πάγκο της ΑΕΚ για τη Super League, έχει ήδη μπει στην κορυφαία δεκάδα όλων των εποχών και κατέχει την 8η θέση με συνολικό απολογισμό 49 νίκες, 14 ισοπαλίες και 9 ήττες.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Κοντά στα δικά της όρια κινήθηκε η ΑΕΚ, αφού χρησιμοποιήθηκαν 30 ποδοσφαιριστές, ένας παραπάνω από ότι την περσινή σεζόν. Ο Νίκλας Ελίασον είχε συμμετοχή και στις 36 αναμετρήσεις, αλλά με 2.548 λεπτά συμμετοχής, ενώ ο Ντομαγκόι Βίντα είχε 2.744 λεπτά στις 29 παρουσίες του στα παιχνίδια των Κιτρινόμαυρων. Ο Κωνσταντίνος Χρυσόπουλος είχε τα λιγότερα, με μια συμμετοχή για ένα ημίχρονο, ενώ μόλις τέσσερις ποδοσφαιριστές είχαν μονοψήφιο αριθμό συμμετοχών.

ΓΚΟΛ

Η ΑΕΚ αυτή τη σεζόν πήρε γκολ από 19 διαφορετικούς ποδοσφαιριστές της, που είναι οι περισσότεροι που έχουν σκοράρει στα χρόνια της Super League, με προηγούμενη επίδοση τους 18 του 2019-20 και του 2016-17.

Ο Εζεκιέλ Πόνσε με 15 τέρματα ήταν στην κορυφή, ενώ ακολούθησε ο Λιβάι Γκαρσία με 13. Έξι ποδοσφαιριστές σημείωσαν από ένα γκολ, ενώ ο Νίκλας Ελίασον σημείωσε οκτώ γκολ και στα μισά από αυτά άνοιξε το σκορ για τους Κιτρινόμαυρους.

ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ

· Ο Εζεκιέλ Πόνσε στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι για την 19η αγωνιστική σημείωσε χατ τρικ και έγινε η αιτία να καταρριφθούν αρκετά ρεκόρ για τους Κιτρινόμαυρους.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2019-20 που ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ σημείωσε χατ τρικ, με τον Νέλσον Ολιβέιρα να έχει βάλει την υπογραφή του στο προηγούμενο, το οποίο ήταν στις 7 Δεκεμβρίου 2019 και την αναμέτρηση ΑΕΚ – Πανιώνιος 5-0 στο ΟΑΚΑ.

Ο τελευταίος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που είχε σημειώσει χατ τρικ σε εκτός έδρας αναμέτρηση ήταν ο Νίκος Λυμπερόπουλος στις 9 Νοεμβρίου 2003 στη νίκη με 7-2 επί του Ακράτητου στο γήπεδο των Άνω Λιοσίων.

Η ΑΕΚ είχε να σημείωσε πέντε τέρματα μακριά από την έδρα της από τις 8 Μαρτίου 2009, όταν επικράτησε με 5-1 του Πανσερραϊκού με τους Μπλάνκο και Τζιμπούρ να σημειώνουν από δύο γκολ και το πέμπτο ήρθε από τα πόδια του Σκόκο.

· Η ΑΕΚ σημείωσε τέσσερα γκολ για πρώτη φορά στην ιστορία των 34ων αναμετρήσεων της σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδος με τον Αστέρα Τρίπολης. Αυτό συνδυάστηκε με την 40η νίκη του Ματίας Αλμέιδα στο πρωτάθλημα, ο οποίος ήδη έχει σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση της γενικής κατάταξης με τους προπονητές της ΑΕΚ και έχει μπροστά του τον Γένε Τσάκναντι, ο οποίος έχει 50 νίκες σε Α’ Εθνική/Super League.

· Τις 100 συμμετοχές με την ΑΕΚ στη Super League έφτασε ο Λιβάι Γκαρσία στις 11 Φεβρουαρίου 2024 στο ισόπαλο 1-1 με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο επιθετικός των Κιτρινόμαυρων είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην ομάδα της Νέας Φιλαδέλφειας στις 27 Σεπτεμβρίου 2020 και στην αναμέτρηση ΑΕΚ - Λαμία 3-0, όπου αγωνίστηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο και σημείωσε ένα γκολ.

Έκλεισε το 2020-21 με 26 συμμετοχές και 5 τέρματα, ενώ η πιο αποδοτική του σεζόν ήταν το 2022-23 με 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 14 γκολ. Έγινε ο 84ος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ που έφτασε σε τριψήφιο αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα από το 1959-60 μέχρι σήμερα. Έκλεισε τη φετινή σεζόν με 110 αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα, ενώ έφτασε τα 39 τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.