Header Ads

Header ADS

Super League 2024-25: Οι αριθμοί της 2ης αγωνιστικής

ΠΑΟΚ
Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά που προέκυψαν από τις επτά αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 2024-2025. Το σχετικό κείμενο της διοργανώτριας αρχής στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει:

Τα 2.400 εντός έδρας γκολ έφτασε η ΑΕΚ με αυτό που σημείωσε ο Αρόλντ Μουκουντί απέναντι στη Λαμία. Οι Κιτρινόμαυροι σε 1033 αναμετρήσεις ως γηπεδούχοι από το 1959-60 μέχρι σήμερα έχουν μέσο όρο 2,32 γκολ ανά αγώνα. Το πρώτο εντός έδρας γκολ στην ιστορία της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική έχει σημειώσει ο Ανδρέας Σταματιάδης την 1η Νοεμβρίου 1959 στη νίκη με 5-1 για την 2η αγωνιστική εκείνης της σεζόν.

Τα 20 γκολ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού στην Super League συμπλήρωσε ο Άντραζ Σπόραρ, ο οποίος άνοιξε λογαριασμό στις 28 Αυγούστου 2022 στην αναμέτρηση ΟΦΗ – Παναθηναϊκός 0-2, μόλις στη δεύτερη συμμετοχή του με τους Πράσινους.

Τα 16 τέρματα είναι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ τέσσερα είναι στη διαδικασία των Playoffs. Αγαπημένοι του αντίπαλοι είναι ο Άρης και Βόλος, απέναντι στους οποίους έχει από τρία γκολ, ενώ έχει σκοράρει συνολικά κόντρα στις έντεκα από τις δεκαπέντε ομάδες τις οποίες έχει αντιμετωπίσει. Συνολικά με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις έχει 28 γκολ σε 83 αναμετρήσεις.

Ο ΟΦΗ με τον Ατρόμητο έμειναν στο 1-1 στην αναμέτρηση τους στο Ηράκλειο και αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική μεταξύ τους ισοπαλία και η τρίτη με σκορ 1-1 σε αυτό το σερί. Πέρσι στη διαδικασία των Playoffs είχε σημειωθεί λευκή ισοπαλία.

Τις είκοσι διαδοχικές νίκες απέναντι στον Παναιτωλικό συμπλήρωσε ο ΠΑΟΚ εντός και εκτός έδρας. Οι 18 είναι σε αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα, ενώ οι άλλες δύο για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Η τελευταία φορά που πήρε βαθμό σε αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ η ομάδα του Αγρινίου ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2015 με τη λευκή ισοπαλία που πήρε στην Θεσσαλονίκη.

Τις 300 εκτός έδρας αναμετρήσεις στην ιστορία του στην Α’ Εθνική/Super League συμπλήρωσε ο Λεβαδειακός. Η ομάδα της Βοιωτίας έπιασε αυτό το ορόσημο με ήττα 1-0 απέναντι στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, δηλαδή από εκεί που ξεκίνησε και η πορεία του.

Ο Λεβαδειακός είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής / Super League στις 6 Σεπτεμβρίου 1987 στο Ολυμπιακό στάδιο με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, όπου ηττήθηκε με 2-1 χάρη στα γκολ του Βαγγέλη Βλάχου και Χρήστου Δημόπουλου, ενώ για τον Λεβαδειακό είχε μειώσει ο Δήμος Κάβουρας. Σε αυτά τα 300 παιχνίδια του μακριά από την έδρα του, ο Λεβαδειακός έχει 37 νίκες, 53 ισοπαλίες και 210 ήττες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.