Header Ads

Header ADS

Super League 2024-25: Οι αριθμοί της 1ης αγωνιστικής

Βόλος - Ολυμπιακός
Διαβάστε όλα τα ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά που προέκυψαν από τις επτά αναμετρήσεις της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Super League 2024-2025. Το σχετικό κείμενο της διοργανώτριας στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει:

Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 1-0 του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ και έγινε η πρώτη ομάδα της Περιφέρειας που οδήγησε σε ήττα τους Πράσινους σε εντός έδρας πρεμιέρα πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός είχε αντιμετωπίσει 18 φορές ομάδα από την περιφέρεια εντός έδρας για την πρεμιέρα και είχε 16 νίκες και δύο ισοπαλίες.

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Αστέρα Τρίπολης στην έδρα του Παναθηναϊκού στην ιστορία των 18 αναμετρήσεων τους, αφού είχε καταφέρει να πάρει τη νίκη και στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-2 του Πανσερραϊκού στην Τούμπα και είναι η δεύτερη φορά που η αναμέτρηση ολοκληρώνεται με αυτό το σκορ. Η προηγούμενη ήταν στις 29 Αυγούστου 2010, όταν πάλι ο Δικέφαλος επικράτησε με 3-2 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Στέφαν Σβαμπ σημείωσε δύο γκολ και συμπλήρωσε τα 20 στο πρωτάθλημα σε 131 αγώνες. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έχει 199 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ.

Τις 100 συμμετοχές στην Super League συμπλήρωσε ο Βασίλης Μάντζης. Είχε κάνει το ντεμπούτο του στις 31 Αυγούστου 2019 στην αναμέτρηση Βόλος - Άρης 1-0 και συνολικά αγωνίστηκε σε 22 αναμετρήσεις με το Βόλο. Έχει ακόμη 50 ματς με τον Ιωνικό και 28 με τον Αστέρα Τρίπολης.

Ο Ροντινέι σημείωσε το πρώτο γκολ της χρονιάς στη Super League και είναι η πρώτη φορά μετά το 2001 που αυτό γίνεται από ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού. Στις 22 Σεπτεμβρίου 2001 ο Ανδρέας Νινιάδης είχε ανοίξει το σκορ στο Ολυμπιακός – Ηρακλής 3-0. Τα τρία από τα πέντε τελευταία χρόνια το πρώτο γκολ είχε έρθει από ποδοσφαιριστή της Λαμίας με τον Ρόμανιτς να το κάνει το 2019-20 και το 2020-21 και τον Καρλίτος την περσινή περίοδο.

Πρώτη φορά η Λαμία ξεκινά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα με νίκη. Η επικράτηση με 1-0 στο Αγρίνιο απέναντι στον Παναιτωλικό έδωσε το πρώτο τρίποντο σε πρεμιέρα για την ομάδα της Φθιώτιδας, η οποία στις προηγούμενες επτά φορές είχε τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, με τις τρεις πρεμιέρες της να είναι σε εντός έδρας ματς και τις άλλες τέσσερις εκτός.

Ο Σταύρος Πήλιος σημείωσε το πρώτο του γκολ στην Super League στην 42η παρουσία του στη διοργάνωση. Είχε 30 αγώνες με τον ΠΑΣ Γιάννινα και 11 ακόμη πέρσι με την ΑΕΚ και δεν είχε καταφέρει να σημειώσει τέρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Εικόνες θέματος από rami_ba. Από το Blogger.